Enkel räkor Scampi Paella

Räkor Scampi är en italiensk maträtt, räkor sautéed i en garlicky smörsås, ofta med lite vitt vin och persilja tillsatt. Paella är en spansk risrätt, som kan omfatta olika grönsaker, kött eller skaldjur. Med hjälp av fruset räka jätteräkor gifter sig de här två läckra klassiska rätterna i en hybrid helt och håller en lätt nattmåltid som ser ganska imponerande ut, minst sagt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna eller sautépanna (om du har en paella-panna, använd det på alla sätt!), Koka räkorna över medelhög hög värme tills smörsåsen har smält och räkan nästan kokas genom, ca 4 minuter alls - de kommer att sluta laga mat i resten av maträtten. Ta bort dem med såsen till en skål och lägg åt sidan.
  2. Sätt tillbaka pannan i värmen och lägg oljan på pannan. Tillsätt lök och paprika och koka, omrör ofta, tills gyllene, ca 3 minuter, rör sedan in vitlök och ris och rör om ibland i ytterligare en minut tills kornen av ris är väl belagda med oljan och grönsakerna.
  1. Rör i tärnad tomater med juice, buljong och saffran och sätt till en simmer, skrapa eventuella bruna bitar från botten av pannan. Smäll försiktigt över medium låg värme, delvis täckt, tills riset är knappt kokt och vätskan absorberas nästan, ca 20 minuter. Placera en tallrik över skålen för att förhindra att räkorna faller i pannan och häll såsen från räkorna i pannan, omrör för att blanda med ris och grönsaker. Simma i ytterligare 5 minuter tills vätskan absorberas nästan helt. Smaka med peppar. Rör i delvis kokta räkor, ärtor och oliverna.
  2. Täck på pannan och fortsätt att laga mat på lite låg värme under ytterligare 3 minuter tills räkorna och ärterna är lagrade och vätskan absorberas. Strö över persiljan och servera hett, rakt från pannan.

Matlagningstips:

- Håll räkorjakan och ärtorna frysta tills de är färdiga att förbereda.

- Saffron är en väldigt dyr krydda, gjord av krokussens ståndare och mycket arbetsintensiv för att skörda, men du behöver bara en mycket liten mängd för att ge fantastiskt smak och färg till denna maträtt.

- Använd 1/2 tsk rökt paprika istället för eller tillsammans med saffran för en annan, något rökig smak

- Varna alla vid bordet att pannan är het! Men serverar paella rakt från pannan är bara riktigt söt och dramatisk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 264
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 113 mg
Natrium 629 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 5 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)