TY KU Soju Review

Soju (eller shochu) är en traditionell koreansk destillerad ande som kan vara ganska svår att hitta i USA. Men det kan snart förändras tack vare utgivandet av TY KU Soju, som nu importeras av samma företag som nyligen släppte, skullbaserad TY KU Likör .

TY KU Soju är en intressant smak och medan andan typiskt jämförs med vodka finns det ett litet element i denna soju som är bestämt annorlunda, men det kan enkelt ersätta vodka i cocktails.

Också, denna speciella soju bryter från ett par av de traditionella soju egenskaper.

TY KU Soju vs Vodka

De två skillnaderna mellan TY KU och andra sojus är de fakta som det destilleras från korn och görs så i Japan, inte Korea. Skälet till kornet har sannolikt något att göra med övergången från att använda ris till korn som inträffade under 1960s brist på ris ( läs mer om traditionella soju ), under vilka fler sojuproducenter vände sig till alternativen.

Jag är inte helt bekant med en mängd sojus och så min bästa jämförelse är vodka. Byggen är mycket märkbar i TY KU Soju och den här profilen ger den en smak som vanligen saknas i vodkas. Det är en intressant smak som är mer som skull, men den högre alkoholvolymen gör detta så starkare än inte lika stark som vodka.

På samma sätt som vodka är detta soju också tredubbelt destillerat (även om det fortfarande är i en kruka) och jag är ledd att tro att det här gör det mjukare än enda destillerat sojus.

De som är soju traditionalister kan hitta denna lätthet obehaglig. Användningen av vit kōji ger detta också en sötare karaktäristik.

Dricker TY KU Soju

TY KU Soju är säkert ett bra alternativ till vodka och kan användas som ersättare i dina favorit vodka cocktails. Det finns dock ett växande intresse för sojabaserade cocktails eftersom det har förmågan att vodka inte förstärker frukt och andra naturliga ingredienser "genom att absorbera smakerna i andan.

Choklad är en annan av dessa smaker och Gel-TY Nöje och Vinterens första Frost är två cocktails som bevisar denna punkt. Till skillnad från skull, om du ska dricka det rakt, är det bäst kyldt.

Ännu en faktor som gör TY KU Soju intressant för moderna drinkare är att den innehåller nästan hälften av kalorierna hos de flesta vodkas. Enligt en studie av Warren Analytical Laboratories (och tillhandahållen av TY KU) har denna soju bara 68 kalorier per skott medan Gray Goose har 115 och Absolut Citrus har 124. Det gör dina drinkar snabbareare för dig så när du sätter det aspekt tillsammans med sin unika smak, är det värt att försöka.

Smakspresentationer

TY KU Soju har en söt, blommig doft som leder till en smidig, ren smak med nästan oskiljbara citrus- och blomblad. Finalen är så ren som skull och torr.

Om TY KU Soju