Mejerifritt Tonfiskgryta Recept

Tonfiskglass blev populär i USA under 1950-talet, främst som en sås som kunde hällas över äggnudlar. Denna mejerifria ta på grytklassikern är familjehushemskök på sitt bästa! Tillägget av helvete pasta istället för de traditionella äggnudlarna ökar receptets näringsvärde. Receptet är otroligt enkelt att göra och kan serveras varmt eller kylt, vilket gör det perfekt för avslappnade familjeåterkomster, kontorsluckor och nattnätter. Torkade porcini svampar lånar djupa, jordartade toner till denna sås, men gärna använda vad som helst torkade svampar du föredrar.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Om det inte är första gången du gör tunfiskgryta kan du märka den knackiga toppningen, vanligtvis av potatischips, stekta lökband eller croutoner, saknas. Lägg till den här extrakrisen med smuliga kakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Lätt olja en 9 "x 13" gryta och lägg åt sidan.
  2. Placera torkade svampar i en liten skål och häll det kokande vattnet överst. Låt svampen suga i 30 minuter, och dra sedan vätskan i en annan skål och kassera svampen. Avsätta.
  3. Under tiden, ta flera koppar saltat vatten till koka och laga pastaen tills al dente. Töm pasta i en kolv och lägg åt sidan.
  1. Värm oljan i en stor, tungbottenpanna över medelvärme, tillsätt lök och selleri när det är varmt. Koka, rör om ibland tills löken är doftande och genomskinlig, ca 6 minuter. Rör i mjölet, visp hela tiden tills det inte finns några klumpar och mjölet börjar bara lukta toasty, ca 1-2 minuter. Vispa i den reserverade svampvätskan, vispa tills den är väl kombinerad. Tillsätt sojamjölk, ½ kopp åt gången, följt av soja majonnäs och grönsaksbuljong. Koka, omrör hela tiden tills blandningen är jämn och lätt förtjockad.
  2. Tillsätt ärter, broccoli, tonfisk och kokt pasta till såsen, kasta bra i kombination. Överför blandningen till den beredda grytskålen och baka till bubbla och guldbrun, ca 30 minuter. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 633
Totalt fett 23 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 1,117 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 9 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)