Mejerifritt Glutenfritt Pizza Recept

Detta glutenfria mjölkfria pizzarecept är enkelt att förbereda för vardagar, men kan vara så fint som du vill.

Använd en enkel hemlagad pizza sås, mormors favorit recept, eller en bra marinara du plockade upp i affären. När det gäller påfyllningar: låt dina smaklök regera. Några föredragna kombinationer listas nedan.

Detta recept är lämpligt för mjölkfria, äggfria, veganer och glutenfria dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, se till att läsa alla näringslabels noggrant för att se till att de inte gör det Innehåller eventuella dolda mjölkhärledda ingredienser (eller andra allergener, om dessa gäller för dig).

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör degen

  1. Värm ugnen till 375 F. Lätt olja en bakplåt eller pizzapanna.
  2. I en stor blandningsskål kombinerar varmt vatten, jäst och socker, omrörning för att blanda. Låt blandningen sitta i ca 5 minuter.
  3. Under tiden kombinera glutenfritt mjöl, havsalt och bakpulver i en separat skål. Tillsätt oljolja och mjölblandning till jästblandningen och blanda tills en mjuk deg bildar och tillsätt mer vatten 1 matsked åt gången, om det behövs.

Montera och baka Pizza

  1. Tryck degen i en boll med händerna. Placera bollen i den beredda pannan eller bakplåten och arbeta från mitten, tryck degen med händerna eller en rulla och platta till ca 1/8 tum till 1/4 tum tunn. (Det här kan vara vilken form du helst, men bara håll den tunn!)
  2. Placera pannan i ugnen i 7 till 10 minuter, eller tills några sprickor bildas på ytan.
  3. Ta av pannan ur ugnen. Använd en sked, sprid pizza såsen på pizza skorpan, lämnar en 1/2-tums marginal runt kanterna.
  4. Top generöst med mjölkfri ost och grönsaker. (Pensla skorpan med lite olivolja här om du vill ha en mörkare skorpa.)
  5. Placera tillbaka i ugnen i 20 till 30 minuter eller tills skorpan ser torr ut. Ta bort från ugnen.
  6. Låt pizza svalna något innan det serveras. Servera varmt.

Populära Topping Combinations

Om du stumpar på hur du kan toppa din vackert mjölkfri och glutenfri skapelse, här är några idéer: