Litauiska Sauerkraut Soppa Recept - Raugintu Kopūstai Sriuba

Detta recept på litauisk surkålssoppa, eller raugintu kopūstai sriuba, som ofta äts som en baksmälla efter en natt att dricka och festa. Många recept finns, men det här inkluderar rökt fläsk revben, färsk kål och surkål. Vissa människor lägger till morötter och korn som korn eller hirs. Servera med hetkokta potatis och rågbröd .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller nederländsk ugn, placera rökt kött, vatten, lök, lövblad och pepparkorn. Koka upp, skumma bort allt skum som stiger till ytan, minska värmen och låt sova delvis täckt 1 timme.
  2. Ta bort kött, vikblad och pepparkorn. Tillsätt surkål, sätt tillbaka till koka, reducera värme och simma 30 minuter. Tillsätt kål, sätt tillbaka till koka, sänk värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills kål är ömt.
  1. Justera kryddor. Ta bort fett och ben från kött, hugg och återvänd till soppan, om så önskas, eller servera på sidan med hetkokta potatis och rågbröd. Om så önskas, låt soppa svalna helt, skumma bort allt fett som stiger till ytan, värm upp och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 120
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 790 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 8 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)