Indiskt Masala Kheema Recept (Dry Spicy Hackat Kött)

Detta recept på indisk kheema eller hakat kan framställas med vilket kött du föredrar - kyckling, lamm, fläsk, getkött eller kombinationer av dessa kött som malet fläsk och kalvkött. Skålen är extremt mångsidig och helt enkelt ändra masala kan resultera i en bra ny smak varje gång.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm grönsak / canola / solrosolja i en wok eller djupdryck på medium värme.
  2. Tillsätt kumminfrön och stek i 1 minut eller tills fröden slutar splutta.
  3. Tillsätt lökarna och sauté tills de blir en blekguldfärg.
  4. Tillsätt vitlök och ingefära pastor och stek i 1 minut för att bli av med "rå" doften från dem.
  5. Tillsätt koriander, kummin, garam masala och salt till smak och sauté, omrör nästan kontinuerligt tills oljan börjar separera från masala (kryddan och lökblandningen). När detta händer vet du att kryddorna är tillagade till perfektion.
  1. Tillsätt det malet köttet till den här krydda-lökblandningen och tillsätt den till brunad. Rör ofta för att förhindra bränning. Detta bör ta ca 5-7 minuter.
  2. Tillsätt tomaten, rör om och koka tills de är mjuka.
  3. Slå av elden, tillsätt kalk eller citronsaft och rör om att blanda väl.
  4. Garnera med hackade korianderblad och servera med chapatis (indisk platebröd) eller parathas ( panfried Indian Flatbread) eller vanligt kokt, doftande Basmati-ris.

Tips: Lägg till mer substans i din masala kheema genom att lägga i 1 kopp färska eller frysta gröna ärter eller 2 till 3 potatisar (tvättas och skärs i 1/2-tums (1,5 cm) kuber eller båda, strax efter att köttet är brunt.

Mer om Masala Kheema

Låt inte namnet lura dig. Masala kheema är inte "chili hot". Garam masala i den ger emellertid det en uppvärmningsvärme som perfekt kompletterar köttets naturliga smaker. Låt inte mängden av de enskilda kryddorna larma dig som kombinationen har testats och testats tusentals gånger och det fungerar varje gång.

Masala Kheema kan serveras som huvudrätt för lunch eller middag, och är en torr maträtt, smakar bra med chapatis eller parathas. Om du vill äta det med vanligt kokt ris, var noga med att lägga till en daal maträtt (soppa som linser). Lägg till en lövgrön sallad, och du har den perfekta, rundade måltiden.

Masala kheema är måltiden som fortsätter att ge. Om du har någon kvarleva, lyckas du med det. Det smakar ännu bättre nästa dag och gör en stor rostade smörgås eller vikningsfyllning. Om du inte kan eller vill inte använda den nästa dag fryser Masala kheema briljant för senare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 351
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 111 mg
Natrium 193 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 3 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)