Kyckling Med Cranberries And Orange Sauce

Denna maträtt är en lätt apelsinsmakad kyckling med benfria kycklingbröst. Torkade tranbär och skivade gröna lök lägger smak och färg till denna läckra kyckling. Kycklingen tar ca 20 minuter att laga mat, och det kan ta mindre tid om bitarna är ganska tunna.

Om du inte vill använda likören i receptet, byt ut Cointreau eller Grand Marnier med kycklingbuljong eller mer apelsinjuice.

Servera denna enkla kyckling med varmt kokt ris eller pasta för en fantastisk familjemjöl. Lägg till en sallad eller ångad grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera kycklingbrösthalvorna mellan ark av plastfolie och pund till jämn tjocklek. Om kycklingbrösthalvorna är ganska stora, skiv dem horisontellt för att göra två tunna kycklinghalsband, pund dem lätt tills de är ganska jämnt i tjocklek.

Kombinera mjöl, salt och peppar i en stor matförvaringspåse. Tillsätt kycklingstycken och belägga det med kryddat mjöl.

Smör i smöret med olivolja i en stor stekpanna eller sautpanna över medelhög värme.

Tillsätt kycklingbrösten och koka tills det är lättbrunt på båda sidor.

I en skål, kombinera apelsinjuice, likör och torkade tranbär, om du använder; Häll över brunad kyckling. Täck och simma över låg värme i ca 15 till 20 minuter, tills kycklingen är öm och grundligt kokad.

Lägg till de skivade gröna löken, om du använder; rör om och värma igenom.

Servera kycklingbrösten med apelsinsås och en garnering av tranbärsås, om så önskas. Varmt kokt ris, tunna nudlar eller pasta är bra alternativ för skålen. Ångade gröna bönor eller broccoli är båda utmärkt val för grönsaker, eller servera dem med en kastad grön sallad eller Caesar-sallad.

Livsmedelssäkerhet Anm . : USDA rekommenderar en minsta inre temperatur på 165 ° F för fjäderfä. För att säkerställa att kycklingen kokas igenom, speciellt med tjockare bitar kyckling, kontrollera temperaturen med en snabbläsmattermometer införd i den tjockaste delen av ett kycklingbröst. Inte bara är du säker på att kycklingen är kokad till en säker temperatur, men du kan också undvika överkokning.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1395
Totalt fett 80 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 426 mg
Natrium 752 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 135 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)