Kryddad päron Dessert Empanadas - Empanadas de Pera

Dessa flakiga empanadas fyllda med kryddade kanderad päron är en chilensk specialitet. Européer tog päron, kväve och äpplen till Sydamerika, och de växer bra i centrala och södra Chile (de flesta saker tenderar att växa bra i Sydamerika, men äpplen och päron behöver ett snyggt kallt väder och ett visst avstånd från ekvatorn till frodas).

Söt efterrätt empanadas gör det bra med en annan typ av bakverk - en som är flakigare och mer som pajskskrot än traditionell empanadade deg . Den här konditordeggen har cheddar och manchegoost blandad i den, och de smakliga ostarna går riktigt snyggt med de kanderade päron.

Många chilenska recept för dessa empanadas börjar med dehydrerade päron, men färska päron är utsökta när de pryds med kanel och kryddnejlika tills de är nästan som sylt. Fruktfyllda empanadas försöker alltid att brista och läcka i ugnen, så var noga med att försegla kanterna noggrant.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera mjöl, salt och ost i skålen hos en matberedare. Skär smöret i halv tum och lägg till matberedaren. Pulsmix i korta sprickor, tills blandningen liknar en grov, gruslig måltid.

  2. Tillsätt äggulan och ett par matskedar isvatten. Pulsa flera gånger. Lägg till mer isvatten, gradvis (tillsätter mer än 1/3 kopp om det behövs) och blanda i korta pulser tills degen bara börjar komma ihop. Blanda inte över. Vrid blandningen (degen blir smula och ragged) ut på en räknare och samlas i två skivor. Wrap med plastfolie och chill i minst en timme.

  1. Medan degen frysningar, gör päron fyllning: Skala och hugga päron i 1 / 4-1 / 2 tärningar, och placera i en tung kastrull. Tillsätt båda sockerarterna, hälften av en kalk, kanelstaven, 4 kryddnejlika och nypa salt. Blanda till en simmer och koka över låg temperatur, tills blandningen har förtjockats, päronen är ömma och det mesta av vätskan har kokats av, cirka 15 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna.

  2. Förvärm ugnen till 350 grader. Ta bort nötkryddor och kanelstång från pärlemix och rör om vanilj. Blanda äggulan i en liten skål med 1 matskedkräm för att göra ett äggtvätt.

  3. Rulla ut en skiva av deg på en mjölad yta, till ca 1/4 tum tjocklek. Skär 4 tums cirklar av deg och lägg åt sidan. Rulla skivor och skära fler cirklar.

  4. Placera ungefär 1 matsked päronfyllning i mitten av varje degkrets. Borsta kanterna av cirkeln lätt med vatten, välj sedan cirkeln över fyllning för att bilda en halvmåneform. Tryck ordentligt på kanterna för att täta. Placera empanaden på disken och använd gaffelns tänder för att pressa ner kanterna och hjälpa till att täta dem. Placera empanada på ett bakplåt. Upprepa med resterande degrundar, skär flera rundor från andra halvan av deg.

  5. Pensla empanadas lätt med äggula / grädde blandning, och placera dem i ugnen. Baka tills de är guldbruna och puffade, ca 15-20 minuter. Avlägsna från ugnen och strö över siktat pulveriserat socker medan de fortfarande är varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 191
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 214 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)