Spenat och nötkött Lasagne med Ricottaost

Hela familjen kommer att njuta av denna spenat och nötköttlasagne. Det är en färgstark och näringsrik maträtt, för att inte nämna det faktum att det är ett bra sätt att få barnen att äta sin spenat! Skikten av lasagnenudlar, nötkött, ricottaost och spenat toppas med en unik krämig tomatsås tillsammans med parmesan och mozzarellaostar.

Spenat är ett utmärkt komplement till denna köttlasagne. Alternativt kan du göra lasagne med ca 1 1/2 till 2 koppar kokt och väldränkt kale eller schweizisk chard . Eller ersätt hackad, lätt ångad broccoli för den hackade spenaten.

Receptet fördubblas enkelt för en stor familj eller en varm potluckrätt. Eller gör en extra panna och frys det för en annan dag! Se tipsen om hur man fryser en pan av lasagne.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smörja en 9-by-13-by-2-tums bakpanna.
  3. Värm extra jungfruolja i en stor stekpanna över medelvärme. Lägg till nötkött, lök och svamp. Koka tills nötköttet har brunat och lök är ömt och rör om ofta.
  4. Häll av överskott av fett; tillsätt mjöl, basilika, oregano, 1 tsk salt och svartpeppar. Rör om att blanda och fortsätt att laga mat i ca 2 minuter, omrör hela tiden.
  1. Blanda gradvis i mjölken, tomatsås och vatten. Omrör ständigt, bringa blandningen till koka; avlägsna från värme.
  2. I en skål, slå ägget med resterande 1/2 tesked salt; rör i den väldränerade (och pressade) spenaten och ricottaosten.
  3. Sked ungefär en tredjedel av köttblandningen i den tillagade bakfatet. Ordna hälften av lasagne nudlarna över köttblandningen. Tillsätt nudelskiktet med all spinat-ricotta-blandningen, och lägg sedan över med en tredjedel av köttblandningen och hela mozzarella-osten. Avsluta med återstående lasagne nudlar och kvarvarande köttblandning. Stänk pannan av spenatlasagne jämnt med parmesanost.
  4. Baka lasagnen i den förvärmda ugnen i ca 40 till 45 minuter. Låt lasagnen stå i ca 10 minuter före servering.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 614
Totalt fett 28 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 251 mg
Natrium 1,649 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 4 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)