Karibisk sötpotatis Pie Recept

En härlig karibisk tart i karibisk stil, det här receptet är lätt att följa och tar mindre än en timme. Det är en populär maträtt på många av öarna, särskilt Barbados, där det används för att fira speciella tillfällen.

Den här versionen är mer en smaklig paj än vad du kanske brukar använda. Det innehåller kryddor som kanel och nötkött tillsammans med ananas för att ta fram söta potatis naturliga söta anteckningar. Medan valfri, ananasringar och körsbär är en fin finish som verkligen gör denna maträtt extraordinär.

Det är också bäst att använda den vita fleshedens sötpotatis som kallas en boniato för detta recept. Din bästa satsning på att hitta dem är på internationella marknader som har latinamerikansk och asiatisk mat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. I en stor skål kombineras mashed sötpotatis, krossad ananas, rumstemperatur smör, kanel och muskot, samt salt och peppar efter smak. Blanda noggrant.
  3. Överför blandningen till en smurt 8 x 8-tums gryta maträtt. Ordna ananasskivor ovanpå blandningen och placera en körsbär i mitten av varje ananasring.
  4. Pensla hela toppen av paj med smält smör och baka i 40 minuter eller tills det är guldbrunt.
  1. Låt kakan svalna tills det är antingen varmt eller rumstemperatur innan det serveras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 332
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 142 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 9 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)