Kan jag äta hummus som en del av en kalori diet?

Fråga: Kan jag äta hummus som en del av en kalorifattig diet?

Kan jag äta hummus som mat med lågt kaloriinnehåll?

Svar: Den populära mellanöstra dip eller spridningen, hummus, är generellt gjord av bara några enkla och ganska hälsosamma ingredienser. Huvuddelen av humus, som ger den sin massa, är finmashed eller renad kikärter. Hälsa doser av olivolja, malet vitlök, citronsaft, salt och tahini läggs vanligtvis till smak och släpper ner dipet i ett spridbart, gott dopp.

Blandas, gör detta för en kalorimat? Inte nödvändigtvis, men det betyder inte att hummus inte ska vara en del av en hälsosam matkälla med lågt kaloriinnehåll. Om man tittar på näringsfakta om ett kommersiellt beredd hummus, kommer du att finna att hummus bidrar med cirka 25 kalorier per matsked. Det verkar inte som många kalorier, men de flesta av oss skulle antagligen äta flera matskedar om de används som ett dopp. Så, du kan lätt äta upp till 100 kalorier eller mer för att njuta av en servering av hummus.

Hummuss hälsofördelar

I måttlighet kan hummus vara ett mycket hälsosamt tillskott till din kost, och vissa studier har även visat att de som äter hummus regelbundet är mer benägna att vara hälsosamma ätare och har mindre midjelinjer. New England Journal of Medicine fann också i en studie som publicerades i 2013 att 30% av hjärtattacker, stroke och dödsfall från hjärtsjukdom kunde förebyggas om människor följde en medelhavsdiet som var hög i olivolja och bönor som den som finns i hummus.

Det är ingen överraskning eftersom det finns så många hälsofördelar som kommer från ingredienserna i hummus. Kikärter är höga i protein vilket kan hjälpa dig att känna sig fylligare längre. De är också höga i järn och kostfiber som är utmärkt för matsmältnings hälsa. Olivolja är hög i friska enomättade fetter, vilket hjälper dig att hålla ditt hjärta frisk och minska risken för kardiovaskulär sjukdom.

Så, hoppa över ranchens dressing och istället äta en av två matskedar hummus med några rågrönsaker för doppning, och du har själv ett hälsosamt och näringsrikt mellanmål (även om du tittar på natriuminnehållet, eftersom vissa kommersiellt beredda sorter kan vara ganska hög i natrium).

Gör din egen hummus

Om du fortfarande föredrar att göra hummus till en lägre kalori mat, försök att göra din egen . Byt ut några av olivoljan med mager yoghurt med låg fetthalt, och spara dig några kalorier. Prova olika hummus recept som gurka hummus eller svartböns hummus för att se vilken typ du gillar mest.

Tänk dock på att kikärter ensam innehåller omkring 270 kalorier per kopp ensamt, så det är inte möjligt att göra hummus mycket lågt i kalorier eftersom hummus är den viktigaste ingrediensen. Men kikärterna är en hälsosam källa till dessa kalorier. Ett annat sätt att rädda dig några kalorier medan du njuter av lite hummus är att doppa med färska råråvaror istället för pitabröd. Du sparar kalorier och ökar ditt vitamin- och mineralintag genom att lägga till portioner av grönsaker till din kost.