Jan Hagel Cookies Recept

Lägg till en holländsk touch till din semesterbakningsrepertoar med dessa traditionella holländska kakor, som är mycket nöjda på jultid i Nederländerna. Smaksatt med mandel, kanel och karamelliknande kristalliserat socker är de säkert en träff med dina nära och kära och kan bara bli en ny semestertradition i ditt hem. Så enkelt att göra som de är mångsidiga, kan dessa säsongsbetonade kakor skäras i kvadrater, rektanglar eller diamantformer och serveras med glass , mousse eller sabayon eller som en te-time-behandling.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 300 F (150 C).
  2. Kombinera mjöl, socker, salt och kanel. Rör för att kombinera. Skär smöret i små kuber och lägg till. Gnid mjölblandningen och smöret tillsammans mellan tummen och forefingarna tills den liknar våt sand.
  3. Pressa deg på ett smurt kakan, som grovt bildar en rektangel. Borsta ytan med det slagna ägget och dekorera med mandelskivor och sockerkristaller eller karamellskår.
  1. Baka i 35 minuter eller tills det är brunat.
  2. Med en vass kniv skärs omedelbart i önskade former. Låt svalna och skarpa upp innan du överför till en kylkylare för att kyla helt.

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 120
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 76 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)