Balkan Walnut Crescent Cookies (Kifle) Recept

Det här gamla, traditionella receptet på valnötsciscentkakor är vanligt i hela Balkan och hela världen. Kifle görs ibland med jästdeg, ibland en smörig deg, och ibland med smörglassostdeg (förmodligen en koncession till moderna tider). Grunddegen kan faktiskt fyllas med någon kombination av sylt, fruktfyllningar , mandel, hasselnötter eller pekannötter. Detta recept är ett gammalt recept som överlämnades till mig för en icke-gjord deg.

Frys resterande äggvita och spara för kvarvarande äggvita recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra degen: I en stor skål, skär smör till mjöl som för pajdegods. Tillsätt ägg och citronsaft och blanda tills degen kommer ihop. Överarbeta inte.
  2. Sminkteknikerna för denna deg skiljer sig från kocken till kocken. Vissa utgör degen i valnötstorlekstycken och kyler sedan dem, täckt över natten. Andra delar upp degen i åttonde, lindar dem i plast och kyler över natten. Degen kan göras flera dagar i förväg och kylas tills det behövs.
  1. För att fylla på: På dagen som du ska baka kiflen, i en liten kastrull, sätta vatten och socker i koka. Tillsätt zest och låt simma 5 minuter. Ta bort från värme och kyla. Kombinera kyld sirap med jordnötter tills de blandas ordentligt.
  2. Att forma och baka: Värm ugnen till 350 grader. Linjeplåtar med perkamentpapper. Om du har gjort dig med valnötstorlekbullar, jobbar med några åt gången och lämnar resten i kylskåp, rulla smidigt och placera 1 tsk fyllning i ena änden och rulla upp, svänga något. Om du har skurit deg i åttonde, jobbar du med en åt gången, lämnar resten i kylskåp och rullar in i en tunn cirkel. Skär i kilar som för en paj. Placera 1 tesked fyllning vid den bredaste änden av varje kil och rulla till punkten.
  3. Placera crescentsna sömmar ner på de beredda kokkärlarna. Baka 10 till 15 minuter eller tills det är lättgyllt. Vid denna tidpunkt kan de rullas medan de fortfarande är varma i konditorisocker eller kyls helt på en trådställ och dammas sedan med konditorisocker. Valet är ditt. Den tidigare metoden producerar en liten glasyr när sockret smälter på heta kakor. I båda fallen, svalna helt innan du förvarar tätt täckt. Dessa kakor håller bra.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 324
Totalt fett 29 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 76 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)