Italian-Style Steak Tartare Recept

I Frankrike kallas finhackad rå nötkött bifftartare och serveras med ett rå ägg. I norra Italiens Piemonte-region är det väldigt annorlunda och kallas carne cruda all'albese , vilket betyder "rå kött, Alba-stil". Alba är en stad i Piemonte regionen berömd för sina ädla vita tryffel.

Denna italienska version av bifftartare serveras med tunna skivor av Parmigiano-Reggiano-ost. Det är också vanligt att hitta den med de prisade vita tryfflarna ( tartufi bianchi ). I endera versionen klädes det helt enkelt med nypressad citronsaft och extravärd olivolja av hög kvalitet.

Även om du tycker att du inte gillar rå kött är det här receptet definitivt värt att försöka. Citrusen lagar försiktigt köttet och det är en sällsynt behandling när den tillverkas av högkvalitativt grödmatad nötkött.

Vad du behöver

Hur man gör det

Välj rätt kött

Kvaliteten på köttet är förstås avgörande för matens framgång. Med tanke på att det kommer att serveras rå och tillfälliga utbrott i kommersiellt slaktade kött är det väldigt viktigt att välja rätt kött.

Du vill ha en tjock, hel del bifffilé. Filtskuren är perfekt anbud för skålen och när det är helt, kan bakterierna som orsakar matförgiftning inte tränga igenom hela köttstycket.

I stället förblir det på ytan.

När du får fileten hemma, smutsa den snabbt på alla sidor med avsikt att döda vad som helst på ytan, inte laga köttet. Ta bort det från flammorna, trim bort de sårbara sektionerna, och du är redo att fortsätta.

Förbered Carne Cruda

  1. Haka köttet mycket fint med en skarp 8-tums kockkniv. Använd inte en matprocessor eller köttkvarn eftersom texturen kommer att lida.
  2. I en medium skål, kombinera köttet med citronsaft och vitlöksklyfta.
  3. Säsong rikligt med olivolja (lika mycket som citronsaft eller kanske mer), salt och peppar. Om du använder ansjovisen, lägg till den nu.
  4. Låt köttet sitta i 10 minuter (minimum) till 2 timmar (max). Ju längre det sitter desto mindre rosa blir det för att citronsaften kokar köttet. Purister föredrar kortare sittider.
  5. Innan du serverar, ta bort och kasta vitlöksklyftorna och ordna köttet i små högar på serveringsdisken. Stänk varje servering med finberget Parmigiano-Reggiano-ost ​​och papper-tunna skivor av vit tryffel (om du använder antingen).

Vit tryffel är en underbar behandling, men det är också ganska dyrt. Alternativt kan du använda nästan alla färska vilda svampar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 473
Totalt fett 31 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 180 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)