Hur man rostar chiles

Du kan steka chili under medium värme på pannan, på en mycket varm grill, över öppen eld eller på spisen. För kaminens toppmetod är det bra att använda en metalldammkorg placerad över öppen flamma. Placera chilierna i korgen och behåll flammediet.

Svårighet: Enkelt

Nödvändig tid: 10-20 minuter

Här är hur:

 1. Förbered chiles
  Rengör chili och torka ordentligt.
 2. Förbered värme
  Få värmekällan klar. Förvärm kyckling eller grill, gör elden klar eller placera metalldammaren över en öppen spis med öppen spis
 1. Char chiles
  Placera renade chili under eller över värmen och vrid varje minut eller så tills huden är svart. Hela chilen kommer inte att vara helt svart, men den borde vara charred omkring 60%. Det ska ta 5 till 10 minuter.
 2. Avlägsna från värme
  Ta försiktigt bort de charred chilesna från värmekällan. Tang är till hjälp för detta.
 3. Svettchiler
  Sätt försiktigt chili i en plastpåse och försegla den. Detta kommer att steama chilesna för att fortsätta matlagningen och göra skinnen lättare att ta bort. Låt chilen svettas i 10-15 minuter. Använd extra baggies om du rostar ett stort antal chili.
 4. Ta bort skinn
  Ta bort chilen från påsen en åt gången. När du tar bort dem, gnugga chilesna för att ta bort skinnen. Använd en kniv för att ta bort vilken hud som helst.
 5. Använd eller lagra
  När chilierna är alla skalade, kan du använda dem omedelbart för bästa smak, eller frysa dem för senare användning.

tips:

 1. Om en baggie inte är tillgänglig, placera chilesna i en plastförvaringsbehållare med lock. Eller på en tallrik täckt med plastfolie eller en handduk.
 1. Var försiktig med värmen. Använd alltid tang, krukhållare eller vad som helst du behöver för att skydda dig själv.
 2. Kom ihåg att chilen inte behöver vara helt svart. Så länge chili är minst 60% charred, borde det vara bra.
 3. Vissa människor tar bort skinnet medan du håller chilen under rinnande vatten. Vattnet kan ta bort några av de smakrika oljorna i chilen så försök ta bort skinnen med bara fingrarna.

Vad du behöver: