Glutenfri Savory Shortcrust Recept för Tarts och Quiches

Detta smöriga och ömma, smakliga glutenfria kortkorsreceptet är anpassat till glutenfri matlagning från ett recept som visas i Artisan Patisserie för Home Baker av Master Baker Avner Laskin. Använd Savory Gluten-Free Shortcrust för att göra läckra tårtor och quiches. En matberedare gör detta recept extremt snabbt och enkelt! Frys degen i upp till 2 månader - ett perfekt recept för upptagen glutenfria kockar!

Du behöver en 8 eller 9-tums tennpanna med avtagbara botten och räfflade kanter. Behöver inte smörjas för detta recept. Om du inte har en tårtapp kan en 8 eller 9-tums pajplatta fungera.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 ° / 190 ° C
  2. Tillsätt smörbitar och salt till en matprocess och puls tills de är kombinerade och släta.
  3. Tillsätt ägg, vatten, mandelmjöl och allmogilt glutenfri mjölblandning och puls tills de är kombinerade och släta.
  4. Tillsätt bovete mjöl (eller sorghum mjöl) och puls tills blandningen bildar en boll.
  5. Använd en spatel för att skrapa den mjuka degen på en lättmalet bit av vaxat papper. Lätt damm bollen med mjöl och form till en skiva.
  1. Vik degen i det vaxade pappret och kylskåpet i minst en timme eller tills det är klart innan du rullar. Om du gör degen för att frysa, sätta fast i vaxat papper, följt av plastfolie och placera i en fryspås. Etikett, frys och lagra i upp till 2 månader. Det degen är för omedelbar användning fortsätter med riktningar.
  2. Rul degen mellan 2 ark lättmalet vaxat papper.
  3. Ta bort det övre arket med vaxat papper och ta det resterande arket med degen och vrid försiktigt upp och ner på tennpanna eller pajplatta .
  4. Skölj försiktigt det vaxade pappret och tryck degen i pannan. Om degen tårar bara lappa med bitar av deg. Om du använder en tårtap , pressa degen i de räfflade sidorna av pannan och rulla en rullpanna över toppen av pannan för att ta bort överskott av deg - detta skapar en fin tjock toppkant för skorpan.
  5. Baka i förvärmd ugn i 15 minuter eller tills skorpan är ljusgyllenbrun.

Tips: Spara pengar - Gör din egen färska mandelmjölk . Tårtor med avtagbara bottnar med räfflade kanter gör snygg quiche skorpa, och den avtagbara botten gör skärning och betjäning av quiche väldigt enkelt!

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.