Fondant-Dipped Fruit

Färsk frukt är frostat med ett lager av söt fondant. Detta recept på fondant-doppad frukt fungerar bra med jordgubbar, druvor, körsbär eller citrus segment. Mängden frukt som krävs beror på vilken typ av frukt som helst. Du kan ha överskott av fondant kvar, men du kan alltid lägga till smakämnen och skapa ytterligare godis ur resterande fondant.

Använd butiksköp eller Basic Fondant för detta recept, och var noga med att kolla in fotoguiden som visar hur man gör fondant , som innehåller ett avsnitt om smältning och doppande fondant!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie eller vaxat papper. Placera sockret i en grunt skål i närheten.

2. Tvätta frukten och klistra det försiktigt med pappershanddukar.

3. Skär fondanten i små bitar och placera dem i toppen av en dubbel panna uppsättning över försiktigt kokande vatten. Lägg en godistermometer i fondanten. Rör om fondant smälter och se till att det inte överstiger 140 grader.

4. Om fondanten inte är tillräckligt flytande för att doppa, tillsätt en tesked eller två vatten för att uppnå önskad konsistens och rör om tills fondanten är jämn.

5. Håll en bit frukt på stammen eller i ena änden och doppa tre fjärdedelar av frukten i fondanten. Ta bort det och skaka det flera gånger, skrapa det mot läpparna på pannan för att ta bort överskott av fondant. Rul fondantdelen i det granulerade sockret för att skapa ett mousserande skikt och lägg det på bakplåten för att härda.

6. Repetera med resterande fondant och frukt. Om fondant börjar bli svårt, lägg det över dubbeldelen kort för att värma den.

7. Fondant-doppad frukt bör ätas samma dag som den görs.