Fancy Torta Maria Luisa: Sommarlagskaka

Traditionell torta maria luisa är en enkel citruskaka, skivad med sylt och ströts med pulveriserat socker. Detta är en intensifierad, amerikanskt version av den tårtan, med krämig ananas och jordgubbar frostning mellan några av lagren och toppning allting. Kakan i sig är en rik, ömt pundskaka lätt smakad med citrus. Färska jordgubbar och blåbär gör en enkel men elegant dekoration.

Nordamerikanerna serverar ofta glass med tårta, och vaniljglass är alltid ett bra val, men de intensiva smakerna av denna tårta skulle också gå bra med hallon passionfruit sorbet eller kokosglass .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered tårtskikten: Lätt smörj 2 9 = tums kakor, och stryk botten av kokkärl med en cirkel av vaxpapper
  2. Placera smöret och gräddeosten i skålen av en stående mixer. Använd paddlefästet för att slå smöret och gräddeosten till fluffig. Gradvis tillsätt sockret, fortsätt att slå tills socker är helt införlivat och blandningen är mycket lätt ca 5 till 8 minuter.
  3. Tillsätt ägg en åt gången, blanda tills den är väl blandad. Blanda i juice, citronskal och vanilj och apelsinfärger.
  1. Sifta mjöl och mät sedan tre koppar av det siktade mjölet och lägg åt sidan. Rör ihop melet i smeten gradvis tills det bara är blandat.
  2. Dela smeten mellan pannorna. Placera kokkärl i en kall ugn, sätt sedan ugnen i 200 grader och baka i 15 minuter. Höj ugns temperaturen till 250 grader i 10 minuter, sedan till 300 grader tills kakan är klar (ca 30-35 minuter totalt). Kakan ska springa tillbaka mycket lätt till beröring i mitten av pannan. Ta av kakor ur ugnen och låt svalna.
  3. Förbered frostningen: Lägg ananas i en mixer eller matberedare och pulsa tills ananas är renad och slät. Lägg ananas i en liten kastrull med 1 matsked socker och 1 msk limejuice. Ta till en mild simma och laga, rör om ofta tills blandningen sänks till ca 1/3 kopp. Avlägsna från värme och överför till en skål för att svalna. Upprepa samma procedur med jordgubbar - bearbeta jordgubbarna tills de är mjuka, lägg till kokkärl med 1 matsked socker och 1 msk limejuice och laga koka tills den minskas till 1/4 kopp. Låt svalna ordentligt.
  4. Placera smöret och förkortningen i den stående mixerns skål. Beat till fluffig och ljus. Tillsätt 3 koppar pulveriserat socker och 1 tesked vanilj och slå bra. Ta bort hälften av blandningen och lägg åt sidan. Tillsätt hälften av den kokta ananas till den återstående halvan. Smaka bra, tillsätt 1/2 till 1 kopp mer pulveriserat socker efter behov tills blandningen har en styv men spridbar konsistens, som tårtaisning. Överför ananas till en skål. Återför den andra halvan av socker / smörblandning till blandningskålen. Tillsätt tillagade jordgubbar plus 1/2 till 1 kopp konfektyr socker och slå tills blandningen har en tjock men spridbar konsistens. Avsätta.
  1. När kakskiktet har svalnat, ta bort dem från kokkärl och dela var och en i halva horisontellt. Sprid hallon syltmjöl mellan de två halvorna av ett av kakans lager, sätt sedan de två halvorna tillbaka ihop. Sprid den återstående kokta ananasen mellan de två halvorna av det andra lagret och lägg dem tillbaka ihop.
  2. Placera ett kakeskikt på en serveringsfat. Sprid generöst med några av ananasfärsen. Rör resten av ananas frostning i jordgubbarna och blanda väl. Topp första kakskikt med det andra kakskiktet. Täck överkanten och sidorna av kakan med jordgubben / ananas frostning. Dekorera kakan med blåbär och färska jordgubbar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 407
Totalt fett 22 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 92 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)