Holländska Stekkokare med grönsaker och örter

Använd rumpsteg eller magert chuck i detta kokplatta med kokt potatissteg. Klipp från chucken är fetare men den mest smakrika, men en rumpsteg, bottenrunda eller nötkött kan användas. Eller gör det här receptet med bifffria revben.

Se även
Home-Style Pot Roast Med Grönsaker och Gravy

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan och smöret i en holländsk ugn eller en kraftig pott över medelvärme. brun rost i ca 20 minuter, vänd på brunt alla sidor.
  2. Tillsätt skivad lök, vitlök, timjan, marjoram, löklök, peppar och salt till köttdropparna. rör om och koka i ca 30 sekunder.
  3. Lägg till köttbuljong; koka upp. Minska värmen, täck och simma långsamt i ca 2 timmar. Vrid kött från tid till annan.
  4. Lägg till små vita lökar, morötter och rutabaga. Täck och simma i ca 30 minuter, eller tills grönsaker är ömma.
  1. Överför kött och grönsaker till en varm tallrik och håll varm medan du gör sås.
  2. Skölj vätskan kvar i potten. Mät 2 koppar, tillsätt lite vatten för att mäta 2 koppar om det behövs återvänd till nederländsk ugn och placera över medelvärme. Häll 1/4 kopp kallt kranvatten i en mätkopp. Tillsätt mjöl och rör om med en liten visp eller gaffel tills blandningen är jämn. Gradvis tillsätt mjölblandningen till vätskan och koka, omrör hela tiden. Minska värmen och låt sjuda i 2 till 3 minuter. Smak och justera kryddor.

Serverar 6 till 8.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 705
Totalt fett 34 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 513 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 5 g
Protein 69 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)