Hemlagad Torron Recept

Torrone, den klassiska italienska nougaten, är lätt att göra hemma. Detta traditionella receptet är doftat med honung, apelsin och mandel smaker och fylld med rostade mandlar. Som med många äggvita-baserade godis, gör nougat inte bra i fuktighet, så försök att välja en låg fuktighetsdag för att göra detta godis.

Traditionellt är nougat gjord med ätbart rispapper för att göra det lättare att skära och tjäna. Jag har tagit med en anteckning i botten av receptet om var du hittar rispapper och vad man ska göra om du inte hittar något.

Kan inte få nog nougat ? Prova en av mina andra variationer, bland annat vit choklad nougat , mörk choklad nougat och till och med Nutella nougat .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 8x11-tums pan genom att föra den med plastfolie och spraya den med nonstick matlagningsspray, var försiktig med att spruta sidorna väl. (För tunnare nougat kan en 9x13-tums pan ersättas istället.) Placera det ätbara rispapper i ett enda lager på botten av pannan. Du kan behöva klippa bitarna så att de passar pannan.
  2. Placera äggvita och salt i skålen av en stor stativblandare som har rengjorts noggrant och torkat. Eventuella spår av fett på skålen eller visp kommer att förhindra att äggvitorna slår ordentligt.
  1. Kombinera 3 koppar socker, honung, majssirap och vatten i en stor kastrull över medelvärme. Blandningen kommer att skumma upp när den lagar mat, så se till att din panna är tillräckligt stor så att den säkert kan tredubbla i storlek. Rör om tills sockret löser upp, borsta sedan på sidorna av pannan med en våt pastryborste för att avlägsna eventuella ströda sockerkristaller. Sätt i en godistermometer och koka sirapen, rör om ibland tills blandningen kokar till 290 grader Fahrenheit (143 C).
  2. När sirapen når 270 F (132 C) börjar du slå äggvita och salt med den stora mixern med hjälp av vispfästet. När de vita mögelarna bildar mjuka toppar, tillsätt de återstående 2 matskedarna socker, lite åt gången, tills de vita är glänsande och kan hålla fasta toppar. Helst bör detta stadium nås när sockersirapen når 290 F (143 C), men om de vita i höga toppar innan sirapen är klar, stoppa mixern så att vita inte överbettas. Byt ut whisk attachment med paddle attachment.
  3. Fortsätt att laga sirapen tills den når 290 F (143 C), ta sedan bort pannan från brännaren och häll den försiktigt i en stor 4-kopps mätbägare eller en liknande behållare med en tipp. Med mixern på medelhastighet, sakta och noggrant strömma den varma sirapen i äggvita. (Om du inte har en behållare med en täppa, var försiktig när du häller den heta sockersirapen direkt från kastrullen i mixern.)
  4. Öka hastigheten på mixern till medelhög och fortsätt att slå äggvitorna i 5 minuter tills den är mycket tjock, stel och glänsande. Tillsätt de tre extrakten och slå kort för att införliva dem.
  1. Tillsätt de rostade mandlarna i skålen och rör om de är väl inbyggda. Candy kommer att vara väldigt klibbigt och styvt.
  2. Skrapa godiset i den beredda pannan, använd sedan en förskjuten spatel eller kniv sprutad med nonstick matlagningsspray för att släta upp toppen. Täck överdelen helt med ett annat lager av rispapper, klippt för att passa. Lägg en panna av samma storlek ovanpå din nougat och lägg en stor bok eller annat tungt föremål i pannan för att väga ner det. Låt sitta vid rumstemperatur i flera timmar.
  3. När du är redo att klippa nougaten lyfter du den från pannan med plastfolien som handtag. Spraya en stor skarp kockkniv med nonstick matlagningsspray och skär nougaten i små rutor. Om kniven blir för klibbig, tvätta den regelbundet med varmt vatten och torka det mellan skär.
  4. Nougat kan serveras omedelbart eller förvaras i en lufttät behållare vid rumstemperatur. Den är klibbig och kommer gradvis att förlora sin form när den är skuren, så för förvaringsändamål, linda in enskilda rutor i nonstick vaxat papper.

Ingrediens Anmärkning: Detta recept kräver äta rispapper, även känt som waferpapper. Rispappret hjälper till att förhindra att nougaten klibbar allt och gör det lättare att skära, servera och lagra godiset. Den finns i vissa köks- och gourmetbutiker eller köps online. Sugarcraft.com bär rispapper, och jag har haft lycka till att köpa den på ebay till en låg kostnad. (Observera att ätligt rispapper inte är detsamma som tunna papperspappar avsedda för vårrullar). Om du inte hittar någon, rikta din panna med folie och spraya den ordentligt med nonstick matlagningsspray.

Smid toppen så mycket du kan, och hoppa över komprimeringssteget helt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 223
Totalt fett 6 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 12 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)