Honung limeflasad grillad Ahi Tonfisk

Detta mycket enkla glasyrrecept är bra parat med köttiga Ahi-tonfiskar för en lätt sommarmåltid al fresco. Tangy Limes och den söta honungen kompletterar den subtila rökligheten från grillen. Detta grillade Ahi-tonfiskrecept är bäst om fisken är kokad medellång sällsynt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, vispa ihop limejuice, olivolja, risvinäger, vitlök och ingefära.
  2. Lägg tonfiskfiléerna på en tallrik, krydda med salt och nybakad svartpeppar efter smak och sked över hälften av glasyren, vänd till jakten jämnt.
  3. Låt tonfiskfiléerna marinera i 30 minuter i kylskåpet.
  4. Tillsätt honungen till den återstående halvan av glasyren och blanda väl.
  5. Värm en utomhusgrill på hög eller gör en het eld i en kolgrill.
  1. När grillen är heta, olja dem lätt och sätt tonfiskfiléer på grillen. Koka i ca 2 minuter och vrid dem över, borsta glasyren över den kokta sidan. Grill 2 minuter mer för medium-sällsynt till medium.
  2. När fisken är tillagad, överför den till en tallrik och borsta honungslimglaset över den andra sidan av fileten.
  3. Servera omedelbart med eventuell återstående glasyr.

Om Ahi Tonfisk

Ahi tonfisk innehåller två liknande arter, gulfisk och storögd tonfisk.

En större gulfinnad tonfisk är bättre för grillning eftersom den har en högre fetthalt än en mindre fisk. Yellowfins kan väga så mycket som 200 pounds och finns vanligtvis i djupt havsvatten i troperna. Hawaii är en viktig källa för ahi tonfisk, där den är linjefångad, till skillnad från tonfisk för canneries, som fångas i nät.

Ahi-tonäsäsongen löper från maj till september, vilket ger bästa möjliga chans att få topp friskhet. Denna fasta och milda fisk är laddad med magert protein och är lågt i mättat fett och natrium, vilket gör det till en drömmat för hälsomedvetna. Ahi tonfisk är också en utmärkt källa till omega-3, en bonus för ditt välbefinnande.

Smårätter

En grön sallad är ett gott ackompanjemang till grillade ahi tonfiskar. Välj ett dressing som harmoniserar med glasyren, som en som innehåller kalk för detta glasyrrecept. Servera med:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 513
Totalt fett 22 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 371 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)