Golden Apricot Nut Bread

Torkade aprikoser och pekannötter ger detta snabba bröd sin fantastiska smak och struktur.

Receptet gör en ganska stor loaf, så se till att du använder en standard 9-by-5-by-3-tums loafpan. Utsidan blir smulig, så var försiktig med att glida en kniv eller spatel runt sidorna för att lossa den innan du tar ut den ur pannan. Låt brödet svalna helt på ett ställ innan du skär det.

Servera brödet med ett smaksatt smör, citronfärg eller spritostspridning. Ta en titt på tips och variationer för två snabba och enkla cream cheese spreads.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 325 F (165 C / Gas 3).
 2. Fett och mjöl smörj en 9-by-5-by-3-tums brödpanna eller lina den med pergamentpapper och smörj papperet.
 3. Häll 3/4 kopp kokande vatten över aprikoser; Låt stå 15 minuter.
 4. I en medium skål kombineras allmjölksmjölet, bakpulver och salt. Rör om med en sked eller visp för att blanda ordentligt. Avsätta.
 5. I en blandningsskål med en elektrisk mixer, slå smör, socker, ägg och majssirap tillsammans tills det är jämnt och väl blandat. Rör i hackade aprikoser med vatten där de blötläggs och tillsätt sedan de hackade nötterna.
 1. Rör gradvis de torra ingredienserna i den våta blandningen; rör om till blandning.
 2. Sked smeten i beredd pan.
 3. Baka i den förvärmda ugnen i ca 1 timme och 10 minuter till 1 timme och 20 minuter, eller tills träplocka in i mitten av brödet kommer ut rent.
 4. Kyl aprockotbrödet i pannan i 10 minuter.
 5. Kör en kniv runt kanten av pannan och vrid försiktigt brödet ut. Om pannan var fodrad med pergamentpapper lyfter du ut det med pappersändarna och skar av pappret försiktigt. Kall brödet helt på ett ställ. Skiva att tjäna.
 6. Servera med smakspridd smaksprid , gräddeost eller konserver om så önskas.
 7. Gör en stor bröd aprikosmutbröd.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 432
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 787 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 4 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)