Fuktiga Bananmuffins med Vaniljglass

Dessa fuktiga och läckra banankakor är lätt sötade och toppade med en drizzling av vaniljis eller en tjockare vaniljfrystning. Detta recept gör 2 dussin fantastiska banankakor.

Jag drizzled en tunn vaniljglasyr över muffinsna, men en smörgås eller gräddeost skulle också vara utsökt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered muffinsna

  1. Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit (180 Celcius / Gas 4). Linje två 12-kopps muffinburkar med pappersmuffinsfodrar.
  2. Skräd smöret och granulatet tills det är ljust och fluffigt. Slå i ägg, en i taget, slå bra efter varje tillsats. Slå i 1 tesked vanilj.
  3. I en annan skål, kombinera mjölet, bakpulver, natron och salt. Visp att blanda grundligt.
  4. Till den krämiga blandningen tillsätt ca en tredjedel av mjölblandningen, hälften av mosad banan och hälften av kärlmjölken. slå tills det är väl blandat. Upprepa med en tredjedel av mjölblandningen och resterande banan och kärnmjölk; slå bra. Avsluta med kvarvarande mjölblandning; slå tills det är väl blandat.
  1. Sked smeten i de färdiga muffinkopparna, fyll på vardera halvfullt.
  2. Baka i 18 till 20 minuter, eller tills cupcakes testet gjort. En träplockning ska komma ut ren när den sätts in i en muffin.
  3. Kyl helt före frostning.

Gör isningen

  1. I en stor blandningsskål kombineras 6 matsked smält smör, konditorisocker och 2 matskedar mjölk eller grädde och 1/2 tesked vanilj. Slå med en elektrisk mixer, tillsätt mer mjölk eller konditorisocker tills du når den önskade frost eller drizzling konsistensen.
  2. Dusta de kylda kakorna med en tunn isbildning eller frost eller ett rör på en tjockare frost på muffinsna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 223
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 263 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)