Corned Beef Shepherd Pie

För St Patrick's Day eller när som helst du behöver en tröstande, utsökt huvudrätt, är det här receptet med corned beef och massor av grönsaker perfekt. Det är också ett bra sätt att utnyttja St Patrick's Day rester .

Du kan använda kvarvarande kokt corned beef , eller köpa några från köttavdelningen i deli för detta recept. Återkokad kål kan också användas. Om du använder det, koka inte kålen tillsammans med lök, vitlök och morötter. Tillsätt kålen tillsammans med den kokta och tärnade corned beef.

Du behöver inte tjäna mycket med detta recept eftersom det är en måltid i en maträtt. Vi skulle lägga till en skarp grön sallad eller kanske lite färsk frukt, för att lägga till en kyla och textkontrast. Vissa kalla öl eller rött vin skulle vara ett bra ackompanjemang.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F.
  2. Smält 2 msk smör över medelhett i en stor stekpanna . Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om i 4 till 5 minuter tills det är skarpt tenderat. Lägg till morötterna; koka och rör om 4 minuter. Lägg sedan till kål; koka och rör om 4 till 5 minuter längre tills skarpa-anbud.
  3. Lägg sedan till corned beef koka och rör om i 3 minuter. Lägg till mjölet; koka och rör om i 3 minuter för att avlägsna råmjölsmaken. Tillsätt buljong, ketchup, senap, Worcestershire sås och salt och peppar för att smaka på stekpannan och rör försiktigt men noggrant; sjuda i 10 minuter.
  1. Under tiden kombinera 3 koppar vatten, 3 msk smör och 1/2 kopp mjölk i stor kastrull; koka bara. Ta bort från värme och beat i potatisflaskorna tills de kombineras. Tillsätt sur grädde och parmesanost.
  2. Tillsätt ärterna till köttblandningen och häll i en 3-kvarts gryta. Toppa med potatismos och sprida sig till locket, kör sedan en gaffel över potatisen för att göra grunda furor. Strö med paprika.
  3. Baka i 25 till 35 minuter eller tills fyllningen är bubblig och potatiserna är guldbruna. Låt svalna i 10 minuter och server sedan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 440
Totalt fett 20 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 85 mg
Natrium 736 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 6 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)