Dubbel Choklad Fudge Torte

Här är ett recept på dig chocoholics där ute. Inte bara får du en hälsosam hjälp av choklad i torte, men den är också toppad med en djup mörk chokladganache. Var noga med att äta långsamt för att njuta av allt som chokladgudinnan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader F. Klipp en cirkel av pergamentpapper för att passa i botten av en 9 tums fjäderformspanna. Smörj botten och sidorna av pannan. Placera pergamentcirkeln i botten av pannan. Smör även toppen av pergamentpapper.


Placera smöret i en dubbelpanna över simmerande vatten. Tillsätt chokladflisen i pannan. När båda smöret och chipsen smälts, vispa dem tills de är väl kombinerade.

Därefter vispa i kakao och kaffepulver. Kyl chokladblandningen i minst 10 minuter.

Slå ägg och socker i en stor skål tills den är tjock, ca 6 minuter med en elektrisk eller stativblandare. Tillsätt en liten mängd chokladblandning till äggblandningen. Rör om det snabbt. Vik i resten av chokladblandningen. Rör i en figur 8 mode. Häll smeten i beredd pan.

Baka torte i 42 minuter. Ett tårtest bör komma ut lite fuktigt för att inte överbaka torte. Kyl i pannan på en bagerack i minst en timme. Centret kan falla något. Om mitten faller, tryck ner kanterna för att vara jämn med mitten av torte. Ta en smörkniv och skär runt kanterna på pannan för att lossa kakan från sidorna. Ta bort fjäderformens paneler. Skjut kakan av den nedre delen av pannan till en serveringsplatta. Om möjligt, ta bort pergamentpapperet under denna process. Kyl torteen helt innan du lägger ganachen.

Medan torte är kylning, gör ganache. Placera de mörka chokladbitarna i en medelstor skål och lägg åt sidan. Värm grädden på spisen eller i mikrovågsugn bara tills den bubblar runt kanterna. Var försiktig med att inte koka eller bränna den. När grädden är ångande och det finns bubblor runt kanterna, häll den över de mörka chokladflisarna i skålen. Täck skålen med plastfolie och lägg åt sidan i 15 minuter. Rör om tills blandningen är jämn. Häll glasyren över torte som börjar i mitten. Smid toppen med en spatel.

För en härlig effekt, låt den droppa ner sidorna av torte. Kyl det upptäckt tills glasyren är inställd. Det tar ungefär en timme. Servera med färskt vispgrädde .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 465
Totalt fett 32 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 74 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)