Franska Orange Tart Recept

Detta enkla apelsintartrecept är en söt vridning på den klassiska citrustart som säljs i konditorier överallt. Inte att det finns något som är fel med citronversionen, den här är lite mindre skarp och mycket sötare.

En liten dollop Chantilly-grädde serveras med efterrätten gör den perfekta maten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda i mjöl, socker och salt i en liten skål. Skär det kylda smöret i mjölet med en bakverksklippare, storfiskgaffel eller en matprocessor på pulsinställningen tills den liknar grov sand med några små bitar av smör som fortfarande är synliga. Stänk kallvattnet på blandningen och kasta ett par gånger försiktigt, tills det bildar en boll som håller ihop.

Separera degen i två bollar, platta något i tjocka skivformar, linda i plastfolie och koka i flera timmar innan du arbetar med den.

Förvärm ugnen till 375F. Rulla och trim degen för att göra en cirkel tillräckligt stor för att passa en 10-tums räfflad tårta. Montera cirkeln i botten och uppe på panelen. Linjera linjen degen med pajvikter eller torkade bönor och baka den i 15 minuter. Ta bort pajvikterna och baka skalet i ytterligare 5 minuter. Sätt bort konditorskalet, fortfarande i tärskivan, för att svalna.

I en dubbelpanna eller en medelstor gryta sätter en stor panna av kokande vatten, rör 8 msk smör och crème fraiche. När denna blandning är grundligt kombinerad, sätt den åt sidan.

I en separat panett över dubbelpannan, vispa ihop ägg, äggulor och socker. Rör apelsinjuice i blandningen och koka, ständigt rör om i 3 minuter. Tillsätt appelsinzest och smör-crème fraiche-blandningen till ägg och koka, ständigt rör om i 3 minuter.

Häll den orangefärgade fyllningen i det färdiga bakverket och baka det i 25 till 30 minuter tills det blir guldbrunt och fyllningen är inställd.

Låt tårtan svalna i pannan på ett trådställ i 15 minuter. Servera vid rumstemperatur, eller kyla i kylskåpet innan det serveras.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 320
Totalt fett 22 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 153 mg
Natrium 185 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)