Världens första grilliga glassrecept

Jerry Soucy från Competition Circuit skickade mig detta recept, eller kanske mer lämpligt, en process för att förbereda en Glass efterrätt på din kolgrill. Detta är en du måste se för att tro.

Vad du behöver

Hur man gör det

Sås:

 1. Smörj 2 koppar (475 ml) tranbär med tillräckligt med socker till smak, tillsammans med en pressning av apelsinjuice och en kanelsticka tills bären brister och blandningen är tjock.
 2. Låt det svalna, masha sedan genom en sil. Om såsen verkar för tunn, koka med mer socker tills det är en fin tjock sirap.
 3. Förvaras i kylskåp i en rent täckt burk i upp till en vecka. Håll mashedbären att använda som en sylt, enligt anvisningarna i anvisningarna.

Förberedelse:

 1. Få en bra varm eld (500 grader plus) går i en vattenkokare grill . Använd rent klumpkol, och banka det på vardera sidan av spisen, och lämna mitten öppen. Använd inte matlagningsgrillen. Sätt en tegel i varje ände av mitten sektionen.
 2. Piska äggvita, grädde av tartar och socker i en styv maräng .
 3. Vik planken snabbt i folien. Skär en horisontal skiva av den frusna pundskakan och lägg den på folien. Sprid kakan med ett tunt lager av tranbärs sylt (INTE såsen).
 4. Placera din glass över kakan och sylt. Du kan göra jobbet enklare genom att gjuta isen i en form som passar på tårtan innan du fryser isen hårt.
 5. Täck kakan och glassen med marängen. Var noga med att ta med marängen hela vägen ner till den folietäckta planken. Gör några vackra virvlar och toppar. Stänk lätt med lite socker.
 6. Balansera planken på tegelstenen och täcka ugnen. Skena en ficklampa genom ventilationshålen för att titta tills marängen brinner. Det tar bara några minuter med en mycket het eld.
 7. Ta bort från spisen och skjut den täckta kakan av planken och på en serveringsplatta på vilken du har skedat en generös pool sås.
 8. Bow djupt till dina gäster tacksam applåder.

variationer:

Du kan göra nästan vad du vill med den här. Vad sägs om att ersätta chokladfudge brownie för pundkakan, med jordgubbsglass och sås? Eller använd rik karamell istället för tranbärs sylt. Eller hur är det med skivade bananer kastade med citronsaft i stället för tranbärs sylt?