Hemlagad Pannkaka och Waffle Mix

Kombinationen av spannmål och mjöl i detta enkla, hemlagade pannkaka och vaffelblandningsrecept gör de mest underbara smaksatta pannkakor och våfflor. Du kan dock bara använda en eller två mjöltyper om du gillar en mindre komplicerad pannkaka (eller våffel).

Det finns inget som hemlagade pannkakor eller våfflor till frukost eller brunch. Men de flesta tar inte tid att göra dem eftersom de verkar så komplicerade. En inköpt mix är bra, men den kan laddas med konserveringsmedel och natrium. Gör din egen blandning , håll den till hands och bli vana med att göra en varm frukost för familjen, särskilt på kalla vintermorgnar. Eller äta frukost till middag !

Kombinationen av smaker och texturer i detta recept är riktigt bra. Mjölmjölken lägger till en liten knäckning, bukhvedemjölet lägger till en söt och nutty not, och majsmjölet ger mer sötma. Instant havregryn gör pannkakorna ömma och lägger till lite häft. Maltpulver ger jämnhet och lite rökighet. Och kärnmjölkspulver lägger på tang och gör pannkakor och våfflor smaken rikare. Om du kan hitta det, lägg till ett par matskedar av vaniljpulver; På så sätt kan du släppa av vanilj när du gör pannkakor.

För att göra pannkakor (eller våfflor) behöver du bara denna blandning, ett ägg, lite vanilj om du vill, olja och vatten. Och en griddle och / eller våffelmaker! Några skarpa bacon , söt apelsinjuice, varmt kaffe, mjölk och kanske lite färsk frukt är allt du behöver för en bra frukost. Åh, och glöm inte lönnsirap!

Vad du behöver

Hur man gör det

Lägg omedelbar havregryn i en matprocessor eller bländare och bearbeta till marken.

I en mycket stor skål, blanda havregryn, allmjölk, helmjöl, bukvete mjöl, majsmjöl, majsmjöl, kärnmjölkspulver, bakpulver, natron, socker, salt och maltpulver. Blanda tills det är allt en färg.

Häll pannkaka mixen i fyra 1 quart burkar (du kan behöva trycka på burkarna för att lösa blandningen och få allt att passa).

Täta burkarna, märka med receptets namn, anvisningarna för att göra pannkakor och / eller våfflor, och datumet då du gjorde det. Förvara på en sval, torr plats i upp till ett år.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 29
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 205 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)