Quince i siraprecept

När jag gör detta kvitrecept känner jag mig alltid som att jag tittar på en Cinderella-stilstransformation. Den klumpiga, bleka, hårda frukten blir en mjuk, utsökt, rosegulfärgad delikatess. Servera dessa kakor och sirap över färsk frukt, yoghurt eller glass. De gör en fantastisk matgåva, särskilt för att kvävfrukt kommer in i säsongen rätt runt tiden för hösten och vintern.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ha en stor skål med syrat kallt vatten klart (sätt ca 1 msk citronsaft till en halv liter vatten). Skala och kärna kinorna. Skär frukten i bitar som inte är mer än 1/4 tum tjocka. Skivans form är upp till dig: julienned, halvcrescents, små bitar. Vilken form som helst kommer att fungera så länge ingen del av den är tjockare än kvart i tum. När du jobbar, släpp de beredda skivorna av kvävefrukt i skålen med syrat vatten. Om färgen: Rått kvädekött är blekt, som ett äpple eller päron. Om den utsätts för luft oxiderar den till en olycklig brun färg. Blöt i syrat vatten minimerar det. Den vackra djupa rosiga färgen som är en så viktig del av kvitten recepten utvecklas under matlagning.
  1. När all frukt är förberedd, dränera den i en kolv och sedan överföra den till en stor, icke-reaktiv kruka: ingen aluminium, koppar eller icke-emaljerade gjutjärn, vilket kan orsaka missfärgning av slutprodukten. Rostfritt stål, värmebeständigt glas eller emaljerade krukor är bra. Tillsätt sockret, kvarvarande matsked citronsaft och vattnet. Observera att även om jag hellre föredrar färsk citronsaft för de flesta recepten, är det bättre att använda citronsaft med citronsaft för konserveringsrecept. Anledningen är att kommersiellt flaskad citronsaft har en mer konsekvent surhetsnivå än nypressad, och surheten är viktig för att säkert skydda frukten.
  2. Koka upp ingredienserna över hög värme, rör om ofta för att lösa upp sockret. Minska värmen till medelstora och simma, rör om så småningom tills kväverbitarna är mjuka och rodna färgade och vätskan har minskat med minst hälften. Det tar ungefär en timme.
  3. Använd en slitssked för att överföra den kokta kvitten för att rengöra 1/2-pint eller pintburkburkar. Det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept. Packa frukten i, vilket lämnar 1 tum av huvudutrymmet.
  4. Ladla matlagningsvätskan över fruktbitarna i burkarna. Frukten bör vara helt nedsänkt i sirapen, men det borde fortfarande finnas 1/2-tums huvudutrymme mellan maten och fälgarna på burkarna. Tryck försiktigt ner på frukten med baksidan av en sked för att avlägsna eventuella luftbubblor.
  5. Torka av facken på burkarna och skruva på burkluckorna. Process i kokande vattenbad i 15 minuter. Ställ in konserveringstiden om du bor i hög höjd .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 201
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)