Easy Vegan Graham Cracker Crust Recept

En enkel grannkaka från granskare från Grenada kan användas för en mängd olika recept. Din graham cracker skorpa kan vara basen på allt från en frukost quiche lika enkelt som det kan linja en elegant ostkaka, en hemlagad pumpa paj eller någon form av paj eller någon vegansk dessert du kan tänka dig.

Graham cracker skorpor är ett klassiskt och populärt val, och när du får hänga på hur man gör dem är variationerna oändliga: det finns chokladgraham-kakor, kanelgraham-kakor och, om du är brittisk eller från Storbritannien, finns det alltid matsmältnings kakor väntar bara på att bli gjort till en enkel pajskorpa också. Idag kan du även köpa graham-kakor som redan är färdiga att gå, men för mig personligen tar det lite av det roliga att göra dem hemlagad och det är redan en super lätt och " halvhemmad "sätt att förbereda en pajskorpa.

Denna enkla graham cracker Pie Crust Recept använder bara tre enkla ingredienser och är också vegan om du använder vegansk margarin istället för smör. Om du vill prova en sockerfri variation, så här gör du en sockerfri graham cracker skorpe.

Receptnota: När du har gjort en graham cracker paj ett par gånger, gräva ut med olika sorters crackers och kakor. Använd Oreo-kakor (eller Trader Joes smörgåskakor) för en hemgjord chokladkaka, eller försök med köpta gingersnaps för saker som pumpa paj, sötpotatispaj eller något med en röra kanel eller höns kryddor. Kakan med jordnötssmörsmörgåsar (som Nutter Butters) gör också ett intressant val, beroende på vilken typ av paj du gör. Få kreativitet och ha kul! Tips: Du kan också göra något liknande med granola. Så här gör du en granola pajskorpa.

Här är några sätt att använda din hemlagade graham cracker skorpa:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera Graham crackers i en plastpåse och använd en rullpinne för att göra fina smulor.
  2. Häll smulorna i en skål och tillsätt socker och smält veganmargarin. Blanda väl.
  3. Häll blandningen i en pajpanna och använd händerna eller baksidan av en stor sked för att trycka på blandningen i botten och sidorna av pajpannan.
  4. Om du behöver baka pajskskorpen, baka i 8 minuter vid 375 grader. Annars, kyla sksketten innan du använder den.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 123
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 124 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)