Potatis Sourdough Starter

Potatis sourdough starter ger en mildare surdegen bröd än starkare råg eller vete förrätt. Denna starter är också billig att göra, med endast 3 medellånga potatis och 1 kopp brödmjöl kan bytas ut med all-purpose, vete eller rågmjöl. Vad som är bäst om denna starter är att du startar om det varannan vecka, förhindrar att jäst blir för sur och du kan starta om startaren från början eller genom att använda en kopp av den gamla starteren.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skal och kub 3 potatisar. Koka potatis i 4 koppar vatten tills det är mjukt.
  2. Du använder både potatisvatten och potatis i starteren. Töm vätskan i en stor skål. Blanda potatiserna och lägg till potatismos i vätskan. Rör och lägg åt sidan till ljummet.
  3. När de flytande potatiserna är lite varma, rör om i jäst och varmt vatten.
  4. Blanda i resterande ingredienser.
  5. Skål med en ren köksduk och låt sätta i 24 timmar vid rumstemperatur.
  1. Häll startaren i stor burk eller burkar, täck och lagra i kylskåpet. På sommaren använder jag alla burkar för konservering och torkade frukter, så jag lagrar min surdejstarter i stora plastbehållare i kylskåpet.
  2. Använd starter som kallas i surdeg recept. 1 kopp potatis sourdough starter kan användas i stället för 1 paket aktiv torrjäst.
  3. Använd starteren inom 2 veckor. I slutet av två veckor, gör en ny starter från början eller följ startanvisningarna ovan, ersätta torrjäst med 1 kopp kvarstart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,492 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)