Easy Red Lentil och Tomat Soppa Recept

Röd lentil och tomat soppa är så lätt att göra; Det tar väldigt lite tid, är näringsrik och är billigt att göra.

Bortsett från de friska linserna och tomaterna behöver du också lite lager. Om du har lager i frysen är det dags att använda den. Det är bra att använda en lagerkub som ersättare. Använd vegetabiliskt lager om du vill ha en vegetarisk soppa , annars är kyckling bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera de tvättade linserna i en stor kastrull eller stockpot täcka med förrådet. Koka upp och koka upptäckt i 10 minuter. Täck pannan, sänk värmen och låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
  2. Placera linser, lager, tomater (inklusive eventuell juice) och färska örter i en matprocessor och blitz tills det är smidigt.
  3. Returnera soppan till pannan och minska något eller tills en tjocklek du gillar.
  4. Smaka med salt och peppar till smak och servera drizzled med lite grädde. Allt du behöver vid sidan av denna maträtt är lite crusty bröd och lite smör.

Baljväxter

En puls betyder vanligen fröer av bælgplanter som bönor, ärtor och linser. Pulserna kan vanligtvis ätas i deras råa tillstånd, men oftare det blir inte pulsen torkad.

En av de stora egenskaperna hos en puls är att den är hög i protein, vilket gör dem till ett utmärkt tillskott till vegetarisk kost. Likaså är de ett hälsosamt alternativ för köttätare. Dessutom är det faktum att de också är en kolhydrat med långsam frisättning, känslan av att känna sig fylligare längre, till hjälp för dem som vill kasta några pund.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 423 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 6 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)