Hur Vanilj Behandlas

Det tar 13,35 gram av vaniljbönor för att göra 1 gallon av extrakt

Hur Vanilj Behandlas

När bönorna kommer in i Nielsen-Massey Vanilla-fabriken i Waukegan, Ill., Inspekteras de genom att titta, röra och lukta och sedan släppas för produktion. De är separerade i batchstorlekar och för vaniljextrakt skickas till fräsmaskinen, som delar bönorna. De delade bönorna laddas i extrakt av rostfritt stål med en kapacitet på upp till 1300 gallon.

Vatten och alkohol cirkuleras över bönorna, och den färdiga vaniljfiltret filtreras i en av behållarna för att vänta på tappning.

"Vi använder en kall extraktionsprocess eftersom smaken kommer från de eteriska oljorna och värmen skulle bränna bort dessa estrar. Så från bön till flaska är ungefär tre till fyra veckor och det tar 13,35 ounces vaniljbönor för att göra en liter aviljextrakt , Säger Matt Nielsen.

Förvara någon form av vanilj vid rumstemperatur, bort från solljus och värme. Vaniljbönor kommer att formas om de inte lagras ordentligt.

"Vaniljsmak är en subjektiv sak. De flesta konsumenter gillar Madagaskar Bourbon, medan konditorkockar föredrar tahitisk vanilj. Det beror helt på ansökan, säger Craig Nielsen.