Creamy Broccoli Pasta

Detta enkla krämiga broccolipasta recept gör en utmärkt daglig måltid med en kastad sallad , eller servera den som en maträtt med grillat kött, kyckling eller fisk och skivade tomater. Middagen är klar på mindre än 30 minuter!

En kombination av färsk riven parmesanost med smör och tung grädde gör den pesto-liknande broccolisås rik och otroligt läcker. Det är en maträtt som du gör om och om igen!

Om du inte har färsk basilika, använd ca 1 tesked torkad bladbasil. Du kanske också gillar detta recept med en kryddnejlika eller två vitlök.

Om du inte har fräsch broccoli, använd 12 till 16 uns frysta broccolifloretter. Dampa broccoli på spisen eller i mikrovågsugnen enligt förpackningsanvisningarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt broccolifloretterna i en kastrull med ca 1 tum vatten. Koka upp, täcka pannan och ånga tills broccoli är öm, cirka 5 minuter. Dränera väl Alternativt sätta broccolifloretterna i en ångkorg över simmerande vatten och ånga i ca 5 minuter tills det är ömt.
  2. Sätt den dränerade broccoli i en matberedare utrustad med ett stålblad. Tillsätt basilika, smör, grädde och parmesanost. Pulsa till puré blandningen. Låt det lite chunky eller puree det tills det är smidigt.
  1. Smaka på broccoliblandningen och krydda med salt och peppar, smaka på. Blanda väl.
  2. Koka en stor gryta med saltat vatten. Tillsätt pastaen och laga den enligt följande rekommendationer. Dränera väl
  3. I en skål kombineras den heta dränerade pastaen med broccolblandningen. Rör för att kombinera grundligt. Servera varmt som en sidovägg eller huvudrätt. Erbjud extra parmesanost vid bordet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 573
Totalt fett 32 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 489 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 5 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)