Cranberry Coulis Recept

Denna Cranberry Coulis är söt tart och den perfekta folien för kalkon eller annat fjäderfä och fläsk. En coulis är en sås av puréed frukt eller grönsaker (se detta Red Pepper Coulis Recept ) som kokas ner tills det är tjockt, ansträngt och serveras sedan varmt eller kallt.

Vi kom upp med det här receptet en jul när vi ville ha tranbär i måltiden men ville inte göra några vanliga saker som tranbärsrelish eller vad som vanligtvis kallas tranbärsås . Det här är sött och tårt och serveras varmt. Det är underbart på rostat fjäderfä (anka, kyckling, kalkon, gås) samt fläsk. Gör 1 kopp Tranbär Coulis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten kastrull, lägg till 6 uns färska tranbär. 1 kopp apelsinjuice, kant av 1 apelsin, 1/4 kopp socker, 1/4 tesked kanel och 1/4 tsk jordnickor. Smäll över medelhög värme tills tranbär brister, cirka 15 till 18 minuter.
  2. Ta bort kastrullen från värme och tillsätt 1/4 kopp apelsinlikör och mixa bra. Process i en mixer eller matberedare tills puréed. Det här är ett fall där jag älskar min nedsänkningsmixare eftersom det minimerar rengöring.
  1. Varma försiktigt före servering.

Not 1: En stor apelsin bör ge ca 1 kopp färsk apelsinjuice. Om det inte gör, lägg till vatten (eller mer apelsinjuice) för att ta till 1 kopp.

Not 2: Denna coulis kan göras några dagar i förväg. Det fryser också bra och du kan återuppvärma det i mikrovågsugnen efter upptining.

Tranbär har studsat långt och brett

Trots att tranbär är inhemska till Nordamerika, transporterades frön till Europa där de blomstrade och blev en smakupplevelse. De odlas vilda och i små odlade trädgårdsfläckar. Bären är mindre än den amerikanska sorten men lika gott och de hittar sig till allt från söta till salta recept. Här är några internationella tranbär recept:

Hälsofördelar med tranbär

Visste du att en halv kopp hela tranbär har 4 gram effektivt kolhydrat och 2 gram fiber, varav 1/3 är lösligt, vilket gör det med tranbärsgel när du lagar dem. De är laddade med antioxidanter, vitamin C, mangan, polyfenoler och andra näringsämnen. Juryen är fortfarande ute om huruvida de påstås bota allt från jästinfektioner och urinvägsinfektioner och hjälpa till att bekämpa cancer.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 149
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)