Lågfettkräme av Kycklingsoppa

Kycklingsoppa är verkligen bra för själen, och grädde med kycklingsoppa är en favorit. Men vi vet alla att krämbaserade soppor kan fyllas med fett och konserverad soppa är full av natrium, kalorier och konserveringsmedel. Genom att laga en hemlagad, låg fetthalt av kräm med kycklingsoppa, kan du styra ingredienserna och göra en robust men mycket hälsosammare version.

Genom att ersätta den fettfria halv- och halv- och fettfri mjölken för den traditionellt använda tunga krämen, skärs fettinnehållet avsevärt i detta recept. Tillägget av aromämnen, grönsaker och örter ger soppen en god smakbalans samtidigt som det innehåller hälsosamma vitaminer och mineraler, och gör det till en slags kycklingpottskaka utan skorpan. Gärna byta grönsaker för att inkludera dina favoriter. Du kan också frysa rester - om soppen skiljer sig när det tinas, rör det sig lätt över en mycket låg värme tills den kombineras igen. Servera med lite varmt bröd eller rullar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en stor kastrull eller nederländsk ugn över medelvärme.
  2. Sauté lök och morötter tills lök mjukas, ca 7 till 8 minuter. Tillsätt svamp och blandade örter och sätt i 5 minuter.
  3. Rör kyckling och ärtor, lägg sedan till kycklingbuljong.
  4. Koka upp, minska sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter.
  5. Tillsätt fettfri halv och halva. Rör i majsstärksblandningen och fortsätt att simma försiktigt i 5 minuter tills det är förtjockat.

Per portion: kalorier 124, kalorier från fett 21, totalt fet 2,4 g (satt 0,6 g), kolesterol 34 mg, natrium 136 mg, kolhydrat 9,6 g, fiber 2 g, protein 16,1 g

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 255
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 63 mg
Natrium 540 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)