Caramelized Onion Smothered Pork Chops

Matlagning perfekta fläskkotletter är väldigt lätt att göra, men det finns ett par riktlinjer. Om dina fläskkoteletter inte är organiska, är det bäst att salta dem flera timmar innan de lagar mat, vilket förbättrar smak och juiciness. Genom att surfa på båda sidor i en stekpanna och sedan steka dem i ugnen, garanterar du också läckerhet, så länge du övervakar temperaturen med en läsbart termometer. I detta recept slemmer de karamelliserade lökarna kotletterna medan de slutar i ugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp kotelinerna : Kombinera vattnet, 1/4 kopp Kosher salt och 1/4 kopp brunt socker i en medelstora kastrull över låg värme, omrör för att lösa saltet och sockret. När saltet och sockret är löst, ta grytan av värmen och tillsätt den rosmarin kvist och isvatten. Fortsätt omrörning tills saltlösningen är helt nedkyld.
  2. Sätt fläskkoteletterna i en stor Ziploc-plastpåse och häll i saltlösningen. Kram luft ut ur plastpåsen och täta tätt. Lägg på påsen i en bageri (om det finns läckage) och kyl i 4 timmar och upp till 8 timmar. (Alternativt kan du ordna fläskkoteletterna i en skål i ett enda skikt, häll saltlösningen över koteletterna och täcka med plastfolie. Halva genom briningstiden, vrid koteletterna över.)
  1. En timme innan du lagar mat, ta fläskkoteletterna ut ur kylskåpet, dränera och kasta saltlake och rosmarin. Torka porkskivorna torra och täck löst med pappershanddukar.
  2. Gör de karamelliserade lökarna : Smält smöret och 1 tesked olivolja i en stor sautpanna över medelhög värme. Tillsätt löken och strö med 1 msk brunt socker, ca 1 tsk Kosher salt och flera goda grindar av färska paprika. Skydda i 10 minuter.
  3. Ta av locket och rör löken. Saute i ytterligare 15 eller 20 minuter, rör löken ibland och titta på att de inte brinner. När löken har karamelliserat efter eget tycke, ta av pannan av värmen.
  4. Förvärm ugnen till 400 ° F. Lätt krydda fläskkoteletterna med Kosher-salt och nybakad peppar och sprut sedan den malet rosmarin över båda sidorna av alla kotletar, tryck lätt ner för att fästa rosmarin till fläsk.
  5. Värm 1 matsked olivolja i en ugnssäker stekpanna över medelhög värme. Bruna fläskkoteletterna på båda sidor, 2 minuter per sida. Täck fläskkoteletterna med de karamelliserade lökarna, sätt sedan stekpannan i ugnen.
  6. Baka koteletterna 15 minuter tills deras inre temperatur når 138 ° F på en snabbläs termometer . Avlägsna stekpannan från ugnen och låt koteletterna ligga 5 minuter innan de serveras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 571
Totalt fett 34 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 149 mg
Natrium 7,275 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)