Chickpea Pilaf Recept

Traditionell pilaf blir nytt liv med tillsats av kikärter i detta revampade Mellanöstern recept. Pilaf, även känd som pilav , är en traditionell risrätt som är allmänt populär i Mellanöstern, Östafrika och i södra och östra Asien. Grundläggande pilaf är ett enkelt recept som kräver att man lagar ris i en kryddat buljong, men det viktigaste med denna matlagningsmetod är att varje riskorn förblir separerad när den kokas. Detta resulterar i plumpa enskilda korn snarare än alltför typiskt klibbigt rismush. Historiska arabiska texter som hänvisar till pilaf daterar sig hela vägen tillbaka till 13-talet.

Även om det finns bokstavligen hundratals pilafrecept med ursprung från Turkiet till Turkmenistan, finns det några vanliga tillägg. I vissa fall får riset extra smak och färg med tillsats av lök som suger till tills det är något brunt tillsammans med andra lokala kryddor. Beroende på region och lokala kulinariska traditioner kan pilaf också göras med kött, fisk, grönsaker eller till och med torkad frukt som gör den till en mycket anpassningsbar maträtt som kan serveras som en skål eller entré.

Den typ av ris som används för att göra pilaf varierar tillsammans med receptet, men de flesta anser långfristig basmati-ris ett perfekt val. I detta recept erbjuder kikärter fantastisk smak och konsistens och användningen av konserverad kikärter tar redan ett enkelt recept till en annan nivå. Prova med din nästa måltid av kyckling eller lamm. Ingenting går perfekt tillsammans!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Töm kikärter och skölj noggrant och lägg åt sidan.
  2. I en stor kastrull, sauté lök och vitlök i olivolja tills mjukt och en ljusgyllen färg.
  3. Tillsätt kycklinglager eller buljong och koka upp det.
  4. Rör omkokt ris, dränerade kikärter, salt och peppar. Täck och minska värmen. Smäll på låg värme i tjugo minuter.
  5. Efter tjugo minuter, ta bort från värme och låt sitta, täckt, i 3-5 minuter.
  6. Avlägsna lock och fluff med en gaffel. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 423
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 527 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 11 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)