Buttercream vs Fondant

Den vanligaste kåpan för kakor är antingen fondant eller buttercream. Den typ av glasyr du väljer att täcka ditt konfektionsmästerverk med är ett personligt beslut, men det finns för-och nackdelar med valfrihet. Du måste helt enkelt överväga stilen hos den färdiga kakan.

Smörgåsis kan appliceras i rustika virvlar eller mjukas till en perfekt finish beroende på föredraganden av designern. Fondant är vanligtvis elegant slät och är också mycket mångsidig för texturerad design. Det finns otaliga verktyg för att rulla vackra mönster på ytan av denna socker deg.

De flesta tårtadekoratorer tycker att det är lättare att fixa konsistens och avsluta fel när man arbetar med smörkräm eftersom fondant ofta måste redone helt beroende på felet. Detta kan kosta mycket pengar för en nybörjare, eftersom fondant är ganska dyrt att göra från början eller köpa premade.

Vad är Buttercream?

Buttercream är överlägset den vanligaste kakan och det har många variationer. Några är tennsårande söta och tjocka medan andra är ganska komplicerade med rika smaker och konsistens som rik piskad kräm.

Vad är Fondant?

Fondant är en lekdegg som sockerpasta som kan rullas ut och draperas över en enkel eller skulpterad tårta. Det är vanligtvis knådat till mycket silkeslen och smidig och kan användas för att skapa en jämn sömlös yta på kakor i vilken färg som helst. Denna tårta täcker är mycket populär hos vissa dekoratörer eftersom det kan färgas vilken färg som helst, favoriseras och formas till ett svimlande sortiment av dekorationer, figurer, blommor, flätor och andra designelement.

Fondant kakor kan läggas i kylskåpet och förbli färskt i dagar vilket är en positiv egenskap, särskilt om evenemanget är under sommaren. En tårta kan täckas, färdig med enkla gränser, avsatt tills händelsens stora dag och sedan dekorerad på plats. Fondant kakor måste bringas till rumstemperatur före servering och omsorg måste vidtas för att inte röra kakan medan den värmer. Det kan bli klibbigt och fingeravtryck benägen! En av anledningarna till att fondant undviks av dekoratörer är att den har en väldigt söt smak och en rolig gummy konsistens som vissa människor tycker är mycket obehagliga.

Bäst av båda omslag

Om du verkligen älskar den orörda ytan av en fondant täckt tårta, oroa dig inte om gäster som hatar smaken eller konsistensen. Buttercream måste appliceras under fondantskiktet eller det draperade täcket kommer inte att hålla sig till kakan.

Smörkrisen är också ispressad på tjockt sätt för att täcka stöttiga lager och brister i kakans yta så att fondanten ligger platt och jämn. Den som gillar fondant kan äta den tillsammans med resten av lagren och de som inte gillar fondant kan helt enkelt skrälla av det. Så är kakskyddet ett personligt val av dekoratören som vet vad som kommer att förbättra designen och tillfälle.