Brownie Shortbread Bars

Dessa härliga barer kombinerar två klassiska kakor, smörbröd och rika, fudgy brownies, till en härlig bar. Du kanske vill göra en dubbel sats av dem, eftersom de kommer att försvinna snabbt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörja en 11 x 7-tums bakpanna.

2. För att göra skorstenen: I matberedare eller i en medium skål med en elektrisk mixer, bearbeta eller slå smöret, mjöl, socker och salt tills blandningen håller samman och bildar en deg. Med lättmjöllade händer, tryck försiktigt degen över botten av den tillagade panelen.

3. Skaka sksketten i ca 20 minuter eller tills den är lättgylld och fast när den trycks försiktigt.

Ta bort pannan ur ugnen och sätt den på en trådhylla för att svalna.

4. För att göra brownie-skiktet: Värm smöret och choklad i en liten kastrull över låg värme, omrör ofta, tills det är smält och smidigt. Ta bort pannan från värmen och låt den svalna i ca 5 minuter.

5. Piska ägg, vanilj extrakt, socker, mjöl och bakpulver i en medium skål tills den är väl blandad. Vispa i kyld chokladblandning tills den blandas. Häll smeten över kortbrödskorpa och sprida den jämnt.

6. Baka staplarna i 18 till 20 minuter, eller tills toppen känns fast när du trycker försiktigt.

7. Placera pannan på ett trådställ och låt svalna helt innan du skär i barer.

Receptanteckningar

• Förvara brownie shortbread-staplarna skiktad mellan ark av vaxpapper i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till 5 dagar eller frys upp till en månad.
• Här är några tips för att göra de bästa kakorna och staplarna.
• Nöttervariation: Lägg ca 1/2 kopp finhackade valnötter, pekannötter eller mandel till chokladblandningen innan du sprider den på den nedkylda skorstenen och bakar sedan staplarna enligt anvisningarna.
• Fruktvariation: Lägg om en 1/2 kopp finhackad torkad körsbär eller hallon till chokladblandningen innan du sprider den på den nedkylda skorstenen och bakar sedan bommarna enligt anvisningarna.
• För en mer hälsosam konsistens kan du använda 1/2 kopp helmjöl och en 1/2 kopp mjöl, i stället för bara allmjölksmjöl för skorpan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 144 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)