Banketstaaf (Traditionell Holländsk Mandelpasta-Fylld Pastry Log) Recept

Banketstaafen , med sin fläckiga bakverk exteriör och centrum av amandelspijs (mandel pasta), är ganska så traditionell som det blir för holländsk jul. Den bästa delen? Det är inte bara bra att äta, men otroligt lätt att göra om du använder godkvalitativt köttpuffdekor och den bästa spijs du kan ta hand om. Du kan självklart också köpa spijs i en butik, men det är ganska lätt att göra från början, så brukar vi göra det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 437 grader F (225 grader C). Skär det färdiga blötadekoret i en remsa av ca 4,5 tum med 15 tum (12 cm x 40 cm).
  2. Rul den holländska mandelpastaen i en logg som är 1,1 cm (3 cm) kortare längre än konditorivaror. Placera på bakverk. Vattna kanterna på konditorivaror med en bakverkborste doppad i vatten. Vik i de korta ändarna först och vika sedan över långa bitar och tryck på sömmarna. Vänd försiktigt baksidan så att sömmen ligger längst ner. Pensla med det slagna ägget. Baka i 25 minuter, eller tills konditoriet blir guldbrunt. Avlägsna från ugnen och placera på en kylkylare.
  1. Under tiden värm aprikosstoppet i en mikrovågsugnsäker behållare i några sekunder så att det smälter lite. Borsta den fortfarande varma bankettstången med aprikosstoppet . Damm med pulveriserat socker. Servera skivad, med nybryggt kaffe.

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 392
Totalt fett 25 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 108 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)