Dark Chocolate Mousse med Baileys Irish Cream Likör Recept

Fluffig, rik och dekadent, mörk chokladmousse är en imponerande efterrätt att servera på middagspartier. Bara förstör inte effekten genom att berätta för dina gäster hur lätt det var att göra. Mousse betyder "skum" eller "skum" på franska och disken kan vara antingen söt eller smaklig och serveras varm eller kall.

Det är viktigt att använda god kvalitet, mörk, semisweet choklad för bästa smakprov. Jag gillar att lägga till en touch av Baileys Irish Cream för att ge en extra dimension till chokladsmaken, men det är helt valfritt. Moussen kan göras en dag framåt och kyld till serveringstid.

En viktig anmärkning om smältning av choklad - se till att du använder en ren och helt torr värmeisolerad skål. Det får inte ens ha den minsta droppen vatten i det annars, chokladen kommer att gripa upp . Använd också ett pastöriserat ägg eftersom äggvita förblir okokt medan äggulan kommer att laga mat i choklad. Den svåraste delen av detta recept väntar de två timmar det tar att kyla innan du äter det!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt 2 msk whipping cream och choklad till en ren metallskål. Placera skålen ovanpå en kastrull fylld med tillräckligt med vatten för att simma i flera minuter. Se till att vattnet inte rör på skålen.
  2. Värm försiktigt och rör om chokladkrämblandningen med en metallsked tills choklad smält och slät.
  3. Ta bort chokladblandningen från spisen för att kyla lite. Tillsätt äggulan i chokladblandningen under omrörning tills den är kombinerad och jämn. Den resterande värmen från chokladet kommer att "laga" äggulan. Placera skålen över pannan fylld med varmt vatten för att hålla chokladvarmen men sätt inte på värmen igen.
  1. Piska piskrämen tills mjuka toppar bildas. Tillsätt hälften av den smälta choklad till den vispgrädde med metallskedan och vika tills den bara kombineras. Vik i den återstående chokladblandningen, men var försiktig så att du inte blandar eller dämpar volymen. Avsätta.
  2. Använd en ren elektrisk mixer för att slå äggvita tills mjuka toppar bildas och vika sedan in i chokladmousseblandningen. Sked mousse i servering glasögon. Täck och kyl i 2 timmar.
  3. Servera med chokladspån eller färska hallon.

Redigerad av Barbara Rolek

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 310
Totalt fett 21 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 232 mg
Natrium 105 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)