Vegetarisk "Beef" Stroganoff Med Vegan Nötkött

Denna hemlagade vegetariska "biff" stroganoff börjar med butiksköpta vegetariska "nötkött" som sedan brunas med lök och svamp. Blandningen är kokad i en snabb sås konserverad grädde av svamp soppa och gräddfil, precis som en traditionell stroganoff gjord med kött skulle förberedas.

Gardein varumärkes köttfria tips föreslås, men du kan använda något köttbyte du gillar eller försök bara använda vanlig seitan . Om du använder seitan, vill du bruna det lätt på alla sidor längre än de 6 till 7 minuter som krävs. Och se till att det är huggat i bitar i bitar.

Du kan laga nudlarna medan allt är i pannan, eller ånga några bakade potatis eller ris. Du kommer att ha en full vegetarisk måltid på bordet på mindre än 20 minuter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en medium sautépanna och ljust bruna den vegetariska "nötkött" på alla sidor. Detta bör ta ca 6-7 minuter.
  2. Tillsätt lök, svamp och vitlök på pannan och fortsätt att laga mat i cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt grädde med svampsoppa och gräddfil, omrör för att kombinera bra. Rör i vitt vin och koka i ytterligare 10 minuter, omblandning ibland. Du kanske också vill minska värmen lite till en medelålders låg.
  1. När allt är fullt kokt, strö över persilja och servera din vegetariska "nötkött" stroganoff över kokta nudlar.

Ytterligare recept

Om du letar efter andra köttfria recept - antingen med köttbyte eller starka grönsaker som bas, kanske du vill ge några av dessa ett försök. Snabb svampströja med lökssoppablandning har liknande smak och konsistens till "biffens" stroganoffrecept men använder svamp istället för nötkött och innehåller inte gräddfil som gör den vegan. För recept som använder köttbyte, försök lätt vegetarisk "kött" -lök eller vegan miniköttbullar i tomatsås . Båda använder Gimme Lean jord kött substitut.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1215
Totalt fett 92 g
Mättat fett 52 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 734 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 5 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)