Blåst blåbärsgrillad ost med Mascarpone och Brie

Söta och tärblåsbärblåbär och jordnär basilika skära genom skikten med rik mascarpone och brieost medan den krispiga smörjiga bagelen fungerar som en unik inneslutning för den här läckra dessertgrillad osten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja blistera dina blåbär. Detta är super lätt, lägg bara blåbär direkt till en panna med 1 msk brunt socker och vrid värmen till hög. Efter några minuter börjar blåbären brista och du vill stänga av värmen. Avsluta med en citronsaft och lägg åt sidan.
  2. Därefter skär din bagel i halva och lägg in den inre sidan nedåt på skärbrädet. Ta en liten räfflad kniv eller en grapefruktsked och smaka av den rundade delen av bagelen så att du nästan har lite vallgrav för att osten ska sitta i.
  1. Lägg sedan till dina brie skivor på ena sidan och smut försiktigt din mascarpone in i andra sidan bagelgraven. Tillsätt sedan blåsiga blåbär och basilika och stäng smörgåsen. Smörj båda sidor och lägg åt sidan.
  2. Vrid din värme till medelstora och sätt i smörgåsen i dukspisen (eller paninipress) och laga tills de båda sidorna på smörgåsen är gyllene och krispiga och osten har börjat smälta. Ta nu din smörgås av värmen och låt den sätta i en minut innan du serverar.