Dubbel Chokladkakor

Gjord med chokladchips och unsötet kakaopulver är kakan till chokladälskare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Vispa ihop melet, kakaopulveret, bakpulver och salt i en medium skål. Skräd smöret i en stor skål med en elektrisk mixer på medellång hastighet tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt granulerade och bruna sockerarter och vanilj, slå till tills blandningen är jämn och krämig. Tillsätt äggen till smörblandningen och slå tills de är kombinerade. Lägg gradvis tillsätt mjölblandningen och slå tills den är väl kombinerad. Rör i minichipsen.
  1. Använd en 1 1/2 tums kaka skopa, släpp degen på bakplåtar. Baka tills något satt, 9 till 11 minuter (Kakorna verkar vara lite underkokta i mitten, men fastnar när de har svalnat.)
  2. Ställ bakplåten på ett trådstativ och låt kakorna laga mat i 1 till 2 minuter, innan du överför dem till kåpan för att laga mat helt. Förvara i en lufttät behållare.

Recept Anteckningar och tips

Cookieskoter är lättillgängliga i köksbutiker i olika storlekar. En 1 1/2-tums scoop fungerar för de flesta cookie recept. Denna gadget gör snabbt arbete med att släppa degen på bakplåten och har den extra fördelen att skapa likformiga kakor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)