Karamelliserade jordnötter

Det här receptet på karamelliserade jordnötter producerar ett utsökt krispigt, krispigt, sött och saltt mellanmål. Dessa jordnötter är belagda med ett krispigt sockerlag som är generöst smakat med salt, kanel och vanilj extrakt . Du kan också experimentera med andra kryddor för att verkligen anpassa dina jordnötter. Dessa är fantastiska på egen hand, men du kan också hugga dem och lägga till dem på kakor, brownies och till och med salta rätter som sallader.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och lägg åt sidan för nu.
  2. I en stor, kraftig stekpanna kombineras vatten, socker och jordnötter över medelvärme. Rör tills sockret är upplöst.
  3. Fortsätt att laga mat, rör om ofta, medan vätskan minskar och blir sirapsig. Efter ca 10 minuter blir blandningen kornig och jordnötterna kommer att se sandiga ut.
  4. Fortsätt att laga mat och rör om blandningen. Jordnötterna blir mörkare, och över tiden kommer det korniga sockret att smälta i fläckar och bli sirap. Det är viktigt att rörma ofta så att jordnötterna inte brinner och sockersirapen blir jämnt fördelad.
  1. Koka jordnötterna tills de är en djup guldbrun eller en ljus gulfärgad färg. Oroa dig inte om du fortfarande har sockerkorn som håller fast i jordnötterna. Detta är normalt och det ger det färdiga godis en läcker crunchy konsistens. När de är mycket nära den önskade färgen, tillsätt salt och kanel och rör om flera gånger. Ta bort pannan från värmen och sätt i vanilj och rör om.
  2. Skrapa jordnötterna på det färdiga bakplåten och sprida dem i ett tunt skikt med din sked. Låt dem svalna och släck dem i små bitar. När jordnötterna är helt svala kan de packas i en lufttät behållare och lagras vid rumstemperatur i flera veckor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 305
Totalt fett 18 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 43 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)