Turkiet Cutlet Parmesan

Vi är alla bekanta med kycklingparmesan , där en kycklingkotelett är panerad och stekt tills den är gyllene, sedan toppad med en rik tomatsås och kakad mozzarellaost. Men vad sägs om att ersätta kycklingen med kalkon? Denna fjäderfäbyte kommer att behålla originalreceptets konsistens och utseende men kommer att medföra en något annorlunda smak till skålen. Ett perfekt middagsval när du har ätit så mycket kyckling känner du att du ska börja klucka.

Detta recept kräver en burk med beredd spaghetti sås, men om du föredrar att göra din egen kan du helt enkelt lägga till torkad basilika och oregano till konserverad tomatsås. För en liten vridning på en klassiker sliceras lök , paprika och svamp på toppen av skivorna innan de täcks med sås och ost. Kanske är det här ett sätt att smyga några grönsaker i dina barns dieter! Denna maträtt serveras bäst tillsammans med pasta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Slå ägg och mjölk tillsammans i en liten skål. Placera brödsmulor i en grundrätt. En åt gången, doppa kalkonhökar i äggblandningen och sätt in dem i brödsmulorna tills de är noggrant belagda och placera på ett bakplåt när du går.
  3. Värm olivolja i en non-stick skillet över medium värme. Koka kakor i den heta oljan tills den är brunad, 3 till 4 minuter per sida. Placera i en grundgryta maträtt.
  1. Tillsätt skivad lök, rödpeppar och svamp till den heta stekpannan. Koka tills öm, ca 5 minuter. Sked blandningen på toppen av skivorna.
  2. Häll spaghettisåsen över och strö över parmesanost (lika mycket eller så lite som du vill). Baka i ca 20 minuter. Överst med mozzarellaost och koka tills osten smälts och brunas, ca 5 minuter. Servera över varm pasta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 664
Totalt fett 33 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 217 mg
Natrium 1,802 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)