Traditionellt Speculaas Recept

Speculaas är ett oemotståndligt doftande recept som gör en krispig, inte alltför söt kaka som önskar bli doppad i kaffe. Dessa kex är inte franska men istället en stor favorit i Belgien och i hela Tyskland. Men franska älskar dem också. För fullständig autenticitet behöver du specialkutlarna för att trycka på kexarna. Om du inte har dem, oroa dig inte att kakorna smakar lika bra utan.

Den varierade blandningen av aromatiska kryddor i detta recept skapar signaturens smak, med vilken Belgiens speculaaskakor har varit kända i århundraden. För att njuta av den autentiska versionen av denna delikatess, rulla degen till en knappt 1/8 tum tjock och titta noggrant på för att sura när kakorna baka. Rul degen till 1/4 tum tjocklek för en läcker, lätt crunchy kryddkaka.

Speculaas är också kända som belgiska spekulaskakor

Vad du behöver

Hur man gör det

Skräd smöret, socker och vanilj till de är grundligt blandade och fluffiga. Tillsätt äggen en i taget och fortsätt att slå blandningen på medelhögt tills det blir fluffigt igen - skynda inte på denna process eller äggen kan häfta.

Blanda de övriga torra ingredienserna i en separat skål. Vrid blandarens hastighet ner till låg och rör de torra ingredienserna i sockerblandningen i tredjedelar tills degen är helt blandad.

Kyl degen i minst 2 timmar tills den är grundligt kyld.

Förvärm ugnen till 350F och låt ett bakplåt med pergamentpapper. Rulla ut den kylda degen till 1/4 tum tjock (1/8 tum tjock om tunna, krispiga kakor föredras) och skärs i former med en kaksklippare. Om så önskas, använd en traditionell belgisk speculaas mögel genom att trycka på det kylda deget i formen, skära bort det överflödiga deget och vända formen på bakplåten för att släppa kakan, upp och uppåt.

Baka skuren eller gjutna kakor i 10 till 12 minuter, tills kanterna visas och börjar börja bruna. Låt spekarna svalna i 5 minuter på bakplåten och överför dem sedan till en kylkylare.

Låt kakorna svalna helt och varma, lagra i en lufttät tenn och kakorna håller sig kvar i flera dagar.

Detta speculaasrecept gör cirka 12 till 18 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 309
Totalt fett 19 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 116 mg
Natrium 493 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)