Muffinskrans

Denna Cupcake Wreath är en julafton-stoppare! Det är lätt att göra, och helt ätbart, från de frostiga bladen till godisbären till de super söta pineconesna på toppen! Den bästa delen är att denna efterrätt kan fördubblas som ett mittenstycke, och det matar också en folkmassa. För att förenkla saker kan du använda butiksköpta kakor, men om du har tid rekommenderar jag att du gör din egen.

Obs! Det här receptet kräver mycket smörkrämer! För att täcka sprickorna mellan muffins och rör alla blad, behöver du ca 8 koppar smörkräm. Om du vill använda mindre kan du hoppa över steget där du täcker muffinsarna med ett tunt lager av smörkräm innan du rör det. Var bara medveten om att vissa bitar av muffins kan visa sig genom löv på kransen.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Först gör smörkrisen. Placera pulveriserat socker, smör, mjölk, vanilj extrakt och salt i skålen av en stor stativ mixer utrustad med en paddle bilaga. Blanda på låg hastighet tills sockret är fuktat. Skrapa ner skålens sidor, slå sedan igen på medelhastighet tills ljus och fluffig, ca 2-3 minuter.

2. Avlägsna ½ kopp frostning till en liten skål och rör om den smälta och kylda osötad choklad.

Till den återstående frosten i blandningsskålen, lägg till så mycket grön mat färgning som önskat för att få en fin, lummig grön färg.

3. För att göra de 3 pineconesna, ta 4 cupcakes och ta bort pappersförpackningarna. Krumla muffinsna i en medium skål, arbeta dem mellan fingrarna tills de är inget annat än smulor. Tillsätt några skedar av chokladfrystning och rör om, tills smulorna och frosten är väl blandade och de har en play-doh som konsistens. Om så behövs, lägg till mer frostning för att få smulorna att hålla ihop och för att få rätt konsistens.

4. Dela kakablandningen i tredjedelar, och bild varje del i en tårtform ca 2,5-3 tum lång. Placera på ett bakplåt täckt med vaxat papper.

5. Smält chokladflisen i en liten skål i mikrovågsugnen. Doppa änden av en slivered i den smälta choklad, och tryck den mot baksidan av en av tårta tallkottarna. Doppa en andra skivad mandel, lägg sedan den bredvid den första, överlappa den något. Fortsätt att lägga skivade mandlar i ett överlappande mönster, arbeta framåt tills din tallkotte är täckt med mandel. För det mest realistiska utseendet, använd bara hela bitar av mandel och försök att luta dem framåt (i stället för att de ska hålla dem raka upp och ner). När alla tallskott är inredda, kyl i brickan för att ställa dem kort, i ca 15 minuter.

6. När tallkottarna kyla, montera kopperkronan. Ordna 13 muffins i en cirkel på en stor serveringsplatta, och lägg till en ring med 7 muffins inuti. Sprid ett tunt lager av grönt smörgås över muffins topp.

Du försöker inte frost dem, du hjälper bara dem att hålla ihop i kransformen och täcka upp muffins toppar så att färgen inte kommer fram i den sista kransen.

7. Montera en rörväska med en stor bladspets (jag använde Wilton # 366) och fyll på påsen med grönt smörkräm. Rör tjocka löv på toppen av kransen, börja i mitten och arbeta dig fram till ytterkanten. Fyll på rörspåsen efter behov, och fortsätt att pipa tills hela toppen är täckt med löv.

8. Överför försiktigt de 3 tallkottarna till toppen av kransen med en spatel. Dot toppen med röda godisar, gumballs eller maraschino körsbär, och servera!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 929
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 66 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)