Sweet Green Tea Sauce Recept

Denna söta gröna tesås är bra för att garnera över vaniljglass, godis , efterrätter och i drycker.

Detta recept använder matcha, vilket bokstavligen betyder "pulveriserat te". När du beställer traditionellt grönt te får komponenter från bladen infunderas i hett vatten, då bladen kasseras. Med matcha dricker du själva bladen.

Till skillnad från traditionellt grönt te innebär matchaberedningen att de täcker teplantorna med skuggdräkter innan de skördas. Detta utlöser lövväxten med bättre smak och konsistens, som är handvalda, ångas kort för att stoppa jäsning, torkas sedan och åldras i kylförvaring, vilket fördjupa smaken. De torkade bladen är sedan stenformade till ett fint pulver.

Förutom att tillhandahålla små mängder vitaminer och mineraler är matcha rik på antioxidanter som kallas polyfenoler, som har knytits till skydd mot hjärtsjukdomar och cancer, samt bidrar till bättre blodsockerreglering, blodtryckssänkning och anti-aging.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda matchpulveret med sockret och saltet i en värmebeständig, två-koppig behållare.
  2. Häll i kokande vatten, rör om tills matcha och socker är helt upplöst.
  3. I en liten kastrull, över låg värme, värm grädden med grönt teblandningen tills små bubblor visas i kanten av pannan.
  4. Avlägsna från värme.
  5. Kyl helt. Kyla.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 11 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)